Tournay Noire

av | sep 11, 2011 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Söndag kväll. En fantastiskt bra helg med bland annat restaurang besök på Kryp In i gamla stan i Stockholm. Ett sälle ni bör besöka. Mycket trevligt och bra mat !!!! Efter det konsert med Max Raabe på konserthuset sedan är man lycklig ett tag. Nåväl söndag kväll. Inte för att jag ogillar att jobba men måndag är ändå måndag.

Öppnar en Tournay Noir på 7,6 procent . Färgen är kolsvart och skummet har en lätt offwhitefärg. Fint småbubbligt snyggt skum som ligger kvar länge på toppen. Doften är lätt och enkel med drag av bränd malt, sötma, lite lakrits och kaffetoner. Smaken är relativt lätt och enkel i sin kropp men med klara toner av bränd malt, Ingen som helst alkoholsötma, vanilj, kaffe med mjölk och en lätt syrlighet på slutet. Sist kommer en smak av lakrits som ligger kvar länge.

Är förvirrad ! Hade förväntat mig en kraftigare produkt men å andra sidan ligger det kvar en mycket trevlig bränd lakritssmak i munnen länge länge efter man druckit den, och den smaken gillar jag skarpt. Skrämmande lättdrucken oxå. Måste bestämma mig……. ok.

Jag gillar den här ölen eftersom den är så lätt och enkel men ändå har en stor komplexitet i smaken. Skulle inte säga att det var en belgare i en blindtest dock.

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu