The Thrill is gone…..

by | apr 3, 2011 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA

Jag får väl också sälla mig i de synpunkter som så många bloggare har just nu att detta är ett mycket illa valt namn. De flesta bloggare reagerar på att man ska få en”billig fylla”. Cheap Thrills i min och många andras världar är dock något helt annat. Om ni inte vet så kolla denna länk <Cheap Thrills>. Frågan är om Spendrups och Systembolaget (som ska godkänna alla etiketter och namn) är medvetna om detta ? Ett annat språk än svenska språket, jo visst men det står knappast på svenska på burken heller.  Nog gaggat om namnet nu till resten av produkten.

Detta är den första i en serie produkter som Spendrups släpper under namnet Brutal Brewing. De säger själv så här i pressreleasen ”Det handlar helt enkelt om väldigt mycket hjärta och skaparglädje. För just det här ölet handlade utmaningen om att göra ett riktigt bra öl till ett bra pris, där Cheap Thrills är ett lysande exempel. Här har bryggmästare lyckats skapa ett försiktigt prissatt lageröl med riktigt hänförande smak, vilket inte är en lätt uppgift. Cheap Thrills har en framträdande humleblommighet från den tyska aromhumlen Tettnanger, en hårig maltkropp, uppkäftig beska samt en tydlig arom av jävlaranamma.”

Ok. En framträdande humleblommighet, en hårig maltkropp, uppkäftig beska och en tydlig arom av jävlaranamma. Då vet Jag vad jag kan förvänta mig av denna

Fint vitt skum som dör snabbt på en vackert gyllene ölkropp. Av den framträdande humleblommigheten i doften känns……ingenting.  En liten doft av sötma och lätt brödighet följt av …….ingenting. Den blommigheten måste ha slagit ut innan den buteljerades i så fall. Tar en klunk och väntar mig en hårig maltkropp. Och jag känner en lätt tunn brödighet. Jaha… den hårigheten måste ha blivit en hårboll i tapplinan och fastnat där. Sedan kommer den uppkäftiga beskan….inte. En för att vara Spendrups relativt lång beska med en klar plåtig karaktär inträder. Den är på inget sätt varken trevlig eller uppkäftig eller har något jävlaranamma i sig. Det jävlaranammat måste ha stannat i en knuten näve i någon persons ficka på produktionen.

Nä, vad är detta ? En ordinär eurolager med en lite högre slutbeska. Lika trist och tillintesägande som många andra.

Brutal Brewing eller gratis kn*lla ? Jo hej du !

 

The thrill is gone……..

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Stefan - Ölsvammel

    Känns som att Spendrups sjunker djupare och djupare. Antingen driver dom med bra mikrobryggd öl eller så driver dom med sin egen oförmåga att brygga bra öl.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu