Malmö Brewing logga

Svenska Hantverksöl – Malmö Brewing Co

by | mar 13, 2024 | 0 comments

Det är många öl som runnit genom struparna båda på mig och på Anders som startade Malmö Brewing en gång i tiden. För många år sedan gjorde han och jag lite öl ihop under hans dåvarande namn ”Andy Beersson” samt en till Malmö FF. Men som sagt vad…… många öl som runnit genom våra strupar sedan dess, men jag minns det som en rolig tid.  Jag hade då Slottskällans Bryggeri och Anders står nu på egna ben sedan många år med ett bryggeri som gör många riktigt bra saker, som dessvärre nästan bara kan fås på fat nere hos dem i deras taproom.
Självklart ska de vara med i vår serie om Svenska Hantverksöl och här är deras svar på mina frågor. 

Bryggeriets Namn: Malmö Brewing Co
Bryggeriets hemort: Malmö Brewing Co
Säte: Malmö Skåne

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Den enkla kärleken till god öl

Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
Två styck

Vilka typer av öl producerar ni?
I princip alla ölstilar utom vildjäst öl som tyvärr fick ett slut runt 2014

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
99% av våra öl serveras på kran i vårt taproom, resterande försvinner ut på fat. Generellt är det fortfarande IPA och en hel del lageröl som utgör de mer populära öltyperna. Men ibland kan en engelsk bitter, eller som just nu en Old Ale!!! Försvinna i nästan samma tempo.

Hur stor är er årliga produktion?
Vi räknar med ca 70 000 L i år, men hoppas givetvis på lite mer.

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Vårt taproom står för större delen av vår försäljning.

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Det finns inte så värst mycket mer plats att expandera på här i huset. Men vi har en del extra kapacitet att spela med när det kommer till produktionen. Men jag tror inte att kapacitet är den största nyckeln till expansion i dagsläget. I vart fall inte för en bryggpub. Men de flesta bryggerierna upplever nog samma sak idag.

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Det gör vi säkert. Som bryggpub ser planering och infrastruktur annorlunda ut än på många andra bryggerier. Vi har generellt mycket kortare “grain to glass” än ett bryggeri som kör flaskor/burkar och distro. Det gör att vissa delar i våra recept och till viss del process, måste justeras för att kunna ha ölen färdig på kran på ett snävare schema. Vårt rekord ligger på 7 dagar för en batch IPA att ta slut efter att den gått på kran.

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
Oj, det finns så många, bara att själva bryggeriet med process och råvaror som är spritt över 5 våningsplan är en utmaning i sig. Beläget mitt i stan utan möjlighet att lossa trailers med truck är en annan aspekt vi fått anpassa oss till.

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Den största faktorn är nog att i princip all vår öl går direkt till serveringstankar. Så det är otroligt liten påverkan runt den färdiga ölen. Ingen frakt av burkar/flaskor/fat till bryggeriet. Men givetvis på andra hållet också när det kommer till den färdiga ölen som stannar här i huset. Men det är ju mest en biprodukt av att vara ett pubbryggeri. Annars försöker vi i mesta möjliga mån arbeta med minsta möjliga klimatpåverkan likt de flesta andra bryggerier.

Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Jag tror vi erbjuder något som inte finns på så många ställen i Sverige. Även om det finns bryggerier som varit igång längre än oss, finns här en salig mängd historia i huset. Både från det bryggeri som låg här för 100 år sedan, men även den historia vi skapat själva sedan 2010. För ölälskare har vi förmodligen ett bredare utbud när det kommer till ölstilar på kran än vad man hittar på de flesta ställen. Även om vi inte ser oss som några bevarare av obskyr öl är det alltid roligt att kunna fyra av ett par mer klassiska engelska ölsorter ihop med öl med inspiration från Belgien och andra platser runt om världen för att göra tavlan lite roligare och mer intressant. Som bryggpub har vi lite mer utrymme för att producera ölstilar som inte är lika hett eftertraktade som IPA.

Vi tackar för svaret på frågorna och hoppas ni har eller kommer att besöka dem och prova deras öl. Det är bra saker som fler borde få ta del av och njuta av 

/Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu