Ångkvarn Header

Svenska Hantverksöl – Bryggeriet Ångvarn

by | maj 16, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Det har runnit några liter öl genom ledningarna på Bryggeriet Ångkvarn sedan de slog upp sina portar för ett antal år sedan. De har verkligen etablerat sig i Uppsala och övriga Sverige genom att göra så bra saker. Jag menar bara det faktum av att de när de var nästan nya bli årets Bryggeri på Stockholm Beer & Whisky. De fortsätter att göra bra klassiska öl som fungerar för alla men är för den delen inte heller rädda för att experimentera med helt nya stilar. Vi ser vad Erik svarat på våra frågor. 

Bryggeriets Namn: Bryggeriet Ångkvarn
Bryggeriets hemort: Uppsala
Säte: Uppsala

Erik Bennbom

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Viljan att sälja till andra det man gjort hemma och tyckt vara gott, men då med en kunnig Bryggare

Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
1 heltid och 2 timmanställda

Vilka typer av öl producerar ni?
Öl med “hinkabilitet” är vår utgångspunkt, mellan 4,1 och 7,0%, Pilsner, Pale Ale, IPA och Weißbier med det sagt gör vi specialare varje år

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
populärast är vår HWS pilsner, tätt följt av ÅIPA och Ångkvarns PA

Hur stor är er årliga produktion?
20t – 25t liter, men max kapacietet är 42t liter

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Vår restaurang, men även privatimporten med våra growlers och några enstaka kollegor

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Större bryggverk och ökad produktion, och en dröm vore en enhet till, men som sagt det är en dröm.

Erik - Bryggeriet Ångkvarn
Bryggeriet Ångkvarn
Erik Bennbom - Bryggeriet Ångkvarn

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
O ja, vi säljer inte aktivt utanför restaurangen, vilket gör att vi inte har en för stor organisation och inga mellan händer som ska ha en del av kakan

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
PGA coronan har vi haft lite turbo kring bryggare, men som verkar ha stabiliserat sig. Pris ökningar på råvaror som varit svårt att ta direkt på kund, vi måsta öka prisbilden långsamt.

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
Nytt kylsystem som leverara värme till fastigheten och dessutom korta och miljövänliga leveranser, vi går till systmebolaget med våra growlers

Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Ny bryggmästare from nu Johan Holmdahl från tidigare Tempel och Slottskällan (när det var i Uppsala)

Vi tackar för att Erik tog sig tid och svara på frågorna för jag vet att de just nu är inne i en hektisk period på Ångkvarn. 
Har ni vägarna förbi Uppsala ska ni verkligen åka förbi dem. Om ni bor i närheten av Uppsala tycker jag ni ska ta en resa till Uppsala och besöka dem (ja och alla andra bra ställen i staden såklart). Ska bli spännande att se nu när Johan också kommit dit.
Kör på hårt, och tack för att ni sätter Uppsala på bryggerikartan i Sverige

/Jonas H 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu