Beer-Monkey-Header

Svenska Hantverksöl – Beer Monkey

by | apr 2, 2024 | 0 comments

Ett litet bryggeri norr om Stockholm i Knivsta som heter Beer Monkey har under många år gjort bra öl i olika stilar. Ska påpeka att de faktiskt finns på systembolaget också så passa på att beställ och prova. En sak som många påpekat för mig också är att det är otroligt bra mat med deras BBQ som de serverar där. Vi ställde såklart samma frågor som vi gör till alla bryggerier även till dem.  

två apor

Vad är anledningen till att ni startade ert bryggeri?
Ärligt talat så det nog mest en kombination av en 40-års kris och att jag var så otroligt less på mitt gamla jobb. Jag började brygga hemma -91 så jag kände väl att det är ”nu eller aldrig” typ. Jag var nog rätt naiv också vad det skulle innebära att driva ett bryggeri, som tur var. Om folk egentligen visste vad dom gav sig in på skulle det nog inte startas så många bryggerier.

Hur många anställda har ni på ert bryggeri?
Vi är ett bryggeri med Taproom, totalt är vi 3-4 stycken men det mesta gällande bryggeriet hanterar jag själv.

Vilka typer av öl producerar ni?
Det blir mycket IPA och andra typer av ale, ofta med en ganska maltig profil. Men även Stouts etc. Vi brygger väl det mesta förutom surisar och pilser/lager.

Vilken/vilka är era mest populära produkter och på vilken förpackning?
Svår fråga, vi säljer det mesta på tapp vårt egna taproom, där vi försöker rotera in minst en ny öl i veckan. Måste jag svara en öl så skulle jag säga Tamarin, en IPA som även finns på Systembolaget i 33 cl flaska.

Hur stor är er årliga produktion?
Vi fokuserar inte så mycket på det, tur för mig att jag nyligen redovisade det så jag har det i huvudet. Knappt 10.000 liter. Så vi är pyttesmå.

Vilka är era huvudsakliga försäljningskanaler?
Vårt egna taproom mitt i Knivsta. Särskilt nu när det går trögt på Systembolaget och vi var tvungen att släppa vår säljare, då det är tufft där ute för tillfället.

Vilka är era framtida tillväxtplaner?
Just nu har vi som många andra outnyttjad kapacitet i bryggeriet och då det är tråkigt att skala ner tittar jag efter lokal för att öppna ett till taproom. En kopia av det vi har idag, egenproducerad hantverksöl och BBQ!

coaster_front

Gör ni något speciellt som ni tycker gör att ni utmärker er från andra småbryggerier?
Alla småbryggerier som krigar på och överlever är speciella och värda all uppmärksamhet! Det som kanske skiljer oss mest från andra är nog att vi lägger lika mycket kärlek i vår BBQ.

Vilka är de största utmaningar ni har i verksamheten?
Lönsamheten är väl inte glimrande om jag skall vara ärlig 😊 Krasst så behöver vi växa (läs: ett till taproom) Det är svårt att vara lönsam när man är liten.

Gör ni något för att påverka ert miljö- och klimatavtryck?
En majoritet av vår öl säljs i vårt egna taproom, så transporterna av öl kan räknas i meter istället för mil *skratt* Sedan använder vi bara svenskt kött i vår BBQ, det mesta dessutom lokalt och KRAV-märkt.

Öppet för att förmedla något ni vill nå ut med till våra läsare ….
Hälsar alla välkomna till vårt Taproom, öppet onsdag till lördag, mitt i Knivsta. För att säkra plats; boka bord på beermonkey.se

Vi tackar för svaren och hoppas att fler hittar dit till deras Taproom så ni kan prova deras öl som är väl värd att prova.  

/Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu