Stockholm Brewing och Sillkafét presenterar Sill, Snaps och Bärs

by | maj 14, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Sill, Snaps, och Bärs: en helg av svenska smaker på Stockholm Brewing Co

Sillkafét är redo att sätta tonen för en helg fylld med svenska smaker och traditioner på Stockholm Brewing Co den 18-19 maj. Med en blandning av klassiska rätter och innovativa smakkombinationer, tillsammans med öl från Stockholm Brewings eget sortiment, lovar evenemanget att vara en kulinarisk och kulturell upplevelse för alla besökare.

En hyllning till svensk husmanskost

Menyn är utformad för att hylla det bästa av svensk husmanskost, inspirerad av gamla familjerecept som har förts vidare genom generationer. Från klassisk sill till moderna tolkningar av traditionella rätter, kommer besökarna att få smaka på en rad olika smaker som för tankarna till barndomens middagar hos mormor. Evenemanget vill skapa en upplevelse som hyllar det bästa av svensk husmanskost samtidigt som man utforskar nya smakkombinationer med inspiration från Stockholm Brewings hantverksöl. 

Öl och sill i kombination

Den unika kombinationen av mat och öl är en central del av evenemanget. Varje rätt är noggrant matchad med en öl från Stockholm Brewings sortiment för att komplettera och förhöja smakupplevelsen. Från lätta och friska pilsners till kraftfulla och maltiga ale, finns det något för alla smaker att utforska.

Visning och bryggning

Förutom att njuta av mat och dryck kommer besökarna även att få en inblick i bryggeriets innersta hemligheter. Alla som bokar en sittning får möjlighet att ta del av en kort visning av bryggeriet, där de kan lära sig mer om bryggprocessen och historien bakom Stockholm Brewing Co:s öl.

Sillkaféet

Sillkaféet skapades av Douglas Tjärnhammar och Kalle Lindborg för ca 3 år sedan. Med en tanke på vad som saknas i gamla stan och i Stockholm, även då precis hemflugna från Danmark/Köpenhamn 
Jag älskar husman så som jag älskar all mat men jag har den fördelen att jag är uppvuxen med mamma, pappa, mormor, farmor och massa andra fina förebilder som har lagat “vanlig” svensk husman och därför har jag den där nostalgiska kärleken. 
Och den vill jag ge alla andra, en nostalgisk upplevelse eller en NY upplevelse att så här gott kan det vara med svensk husman och sill, säger Douglas

Boka din plats nu

Sill, Snaps och Bärs är öppet för allmänheten lördagen den 18:e och söndagen den 19:e maj från 12:00 till 18:00. För att säkra din plats och uppleva denna unika smakresa, boka ditt bord på länk till bokningssidan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu