Stockholm Brewing Company återuppstår

by | apr 5, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Kulturarenor AB förvärvar Stockholm Brewing Company 

Idag fick jag ett pressmeddelande som gjorde mig lycklig. Osäkerheten kring Stockholm Brewing Company har drabbat hela Sverige., Här kommer pressmeddelandet.

Kulturarenor AB, som idag driver flera välkända kultur- och nöjesarenor i Stockholm, inklusive Trädgården, Fållan och Färgfabriken, har under våren förvärvat Stockholm Brewing Company. Det Stockholmsbaserade bryggeriet ligger vägg i vägg med Kulturarenors nya satsning Banankompaniet och utgör navet i Frihamnens framtida kulturella satsningar.

Stockholm Brewing Company

Stockholm Brewing Company grundades 2012 av Niklas Lenkel, Tomas Hallgren och Niklas Jakobsson . Sedan dess har de skapat en rad prisbelönta ölsorter, med fokus på att använda högkvalitativa, lokalt odlade råvaror.  Bryggeriets populära produkter inkluderar bland annat IPA:n ”Organic West Coast IPA”, Hallonsurölen  ”Hallon sour” och Pilsnern ”Italo Pils” skapad av delägaren Oliver Bartlett ”Olly”   

Syftet med förvärvet är att Kulturarenor vill fortsätta driva och utveckla svensk dryckeskultur genom att bibehålla lokal kvalitet och utbud. ny VD blir Jon Birgne:

– Med ett bryggeri skapar vi en unik möjlighet att förse våra venues, restauranger och ställen med lokalproducerad dryck där vi också kan erbjuda en unik möjlighet att testa produkter, trender och känslor innan vi presenterar det för den större marknaden. säger Jon Birgne.

Förvärvet

Med förvärvet av Stockholm Brewing Company får bryggeriet också möjlighet till lokal produktion inte bara för Stockholm Brewing Companys etablerade varumärken utan också för deras tidigare etablerade produkter som Forest Hard Seltzer och Mega Tronic. Bryggeriet kommer även att erbjuda legotillverkning av drycker. 

Bryggeriets vision är att fortsätta skapa ett unikt och framtidstänkande bryggeri som förvaltar Stockholm Brewings legacy genom att brygga öl i världsklass tillsammans med bryggmästare Michel Ahlin Wigardt, bryggarna Max Westman och Nadine Muntau.

Jag tycker att det är jävligt kul att Stockholm brewing Co får fortsätta producera öl med ett kvalitet i fokus tillsammans med gamla och nya vänner, Michel Ahlin Wigardt

Stockholm Brewing Companys produkter kommer fortsatt säljas på Systembolaget samt kommer under sommaren att introduceras på Kulturarenors samtliga venues.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu