Stallhagen Expanderar ännu mer

by | jan 30, 2019 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA

Fick det här pressmeddelandet idag vilket gjorde mig glad då det innefattade både Stallhagen där jag satt i styrelsen i fem år, Mats Ekholm som jag lärde känna under den tiden och Carl Lönndahl som vi på Pilsner.nu gjort lite ihop med på Uppsala Beer & Whisky Festival. 

Tror det blir bra med tanke på vad jag vet  vad de olika kan åstadkomma !

/Jonas H

 

Bryggeri startar destilleri på Åland tillsammans med svenska dryckesprofilen Carl Lönndahl

Destilleriet kommer att ligga intill Kastelholms slott och ta i bruk Jan Karlsgårdens lokaler. Samarbetspartners i Slottdestilleriet Ab är utom Smakbyn och Stallhagen, turismföretaget Silverskär, Ålands Utvecklings Ab och den svenska entreprenören Carl Lönndahl. Frontfigurer för företaget blir kändiskocken Michael Björklund, Stallhagens bryggmästare Mats Ekholm (som också blir företagets VD) samt i Sverige den kända profilen Carl Lönndahl.

”Från vår synvinkel är investeringen helt i linje med den utvecklingen vi vill se på Åland. Samarbetet mellan Smakbyn och Stallhagen skapar unika möjligheter för lokal produktutveckling.  Företaget berikar både export- och turistnäringen på Åland” säger Marika Fagerlund på Ålands Utvecklings Ab.

Destilleriet kommer främst att tillverka gin, likör och vodka. Senare möjligtvis även whisky.”Företagets affärsidé bygger på utveckling och produktion av egna destillat och distribution av valda alkoholdrycker”säger Carl Lönndahl. ”Produktutbudet kommer återspegla unika lokala råvaror och Ålands dryckeskultur”säger Jenny Björklund på Smakbyn. 

Slottsdestilleriets första produkterna väntas nå marknaden om cirka ett år.”Först ska lokalen anpassas för sprittillverkning och det tar tid. Sedan ska recept skapas för dryckerna vi ska producera. Allt vi gör ska hålla hög kvalitet”säger Mats Ekholm. 

Medlen från första finansieringsrundan går till renoveringar och anskaffning av apparatur för bränning. Smakbyns destilleriutrustning flyttas till nybygget. En andra publik investeringsrunda kan bli aktuell. ”Investeringen i destilleriet är ett viktigt strategiskt steg för Stallhagen. Jag ser verkligen fram emot detta samarbete och tror att vi har alla möjligheter att göra fantastiska saker tillsammans”säger Jan Wennström, VD för Stallhagen. ”Jag hoppas att samarbetet mellan Smakbyn, Stallhagen och Silverskär inspirerar andra på Åland att göra mera tillsammans”säger Michael Björklund. ”Då Stallhagen och Silverskär samarbetar sedan tidigare är detta ett för Silverskär viktigt steg i rätt riktning” säger Sven-Erik Holmberg på Silverskär.

Mats Ekholm

Carl Lönndahl

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Fondanalys.se

    Jag blev också väldigt glad när jag läste den här nyheten i lokalblaskan. Helt plötsligt äger man indirekt en kvarts procent av ett Ginbryggeri 🙂

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu