S:t Eriks IPA

by | sep 25, 2010 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

S:t Eriks India Pale Ale är den femte produkten under varumärket S:t Eriks från Galatea. Merparten bryggs och tappas på Gamla Slottskällans Bryggeri efter Jessica Heidrichs recept. Det kommer fler produkter i denna serie och nästa släpps på Stockholm Beer om någon vecka och vem vet vad framtiden sedan har i sitt sköte.

Färgen på ölen har samma oranga färg som solen har när den går ner i ett mörkt hav. Ovanpå ölen ligger ett vackert småbubblig skum liksom lågt gående kvällsmoln. Doften är stor med kraftigt drag av ölens amerikanska humle. Det är söta gräsiga dofter med inslag av citrus, grape, örter, torkade frukter och svartvinbärsblad. Smaken har en lätt maltighet med en lång snygg beska med inslag av svartvinbärsblad och grape.

Jag gillar den här ölen också, liksom de flesta av S:t Eriks produkter. Mycket mer lättdrucken än deras tidigare, dock nästan lite för liten kropp tycker jag. Med en lite fetare kropp skulle den i mitt tycke bli en ännu bättre öl. Jag ska prova den till min hemgjorda pizza ikväll. Kvällens pizza har många olika feta ostar som jag tror att ölen kommer att passa bra till. S:t Eriks IPA är något alkoholsvagare än de flesta IPA, men jag tycker det är bra. Ibland känns det som om all IPA ska vara så alkoholstark som möjligt. Jo jag gillar IPA som ligger i topp alkoholmässigt också men då räcker det oftast med en flaska. Här kan jag tänka mig flera och dessutom i rad. Släpps på systembolaget på fredag den 1 Oktober. Skynd fynda !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

  1. Ulrik

    Jag kan tycka att den är något blaskig på nått konstigt billigt sätt. Jag skulle vilja ha mer alkohol och maltigare. Jag kan tycka denna är en APA istället för en IPA, men å andra sidan kanske jag är skadad…

    Reply
  2. Jonas H

    Hört rykten om att receptet är modfierat lite från Batch 1 som jag provade. Vet dock inte hur. Skall försöka kolla och få reda på det

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu