Sommarvete i sommarsolen

av | jun 29, 2018 | Smått och Gott | 0 Kommentarer

Sommarvete i sommarsolen

av | jun 29, 2018 | Smått och Gott

En guldgul ekologisk veteale med 0,5% alkohol från Mariestads. Nysläppt till sommaren. Den har legat och stirrat på mig ett tag nu. Mariestads alkoholfria eller lågalkoholhaltiga brukar vara bra så jag vet inte riktigt varför jag väntat. Men nu är det dags. Den är guldgul när jag häller upp den. Ser ut som ett moget vetefält i färgen. Doften är typisk veteölig; en smula skumbanan, lite vete som fått jäsa, en gnutta havremjölk och sen något som får mig att tänka på vita blommor. Kanske vitmåra. Det är ingen stor doft, men inte liten heller.

Tar en klunk. Syrlig inledning. Kort smak, försvinner snabbt, men jag hinner fånga upp lite vetemalt och bananighet som brukar kunna hittas hos veteöl. Kanske en smula citron också. Det är gott, men kort och lite tunt. Perfekt om man vill hälla i sig mycket för att släcka törsten, den lämnar inte så mycket avtryck. Den fick ackompanjera min middag på ugnsstekta grönsaker kryddade med lite chili, rena enkla smaker och då gjorde den sig bra. Totalt får den precis godkänt av mig, tyvärr inte så mycket mer.

Pilsner.nu