Seven Giraffes

by | okt 4, 2010 | 5 comments

Den 1 oktober släpptes i skuggan av Stockholm Beer & Whisky Festival ett antal nya öl på Systembolaget. Enbart två av dessa fanns numera på mitt lokala bolag efter det att de byggt om och flyttat butiken ett par hundra meter längre bort från mig. Den ena var S:t Eriks nya produkt och den andra var Seven Giraffes från Williams Bros Brewing Co i Scotland. Detta är en ale på 5,1 procent som har 7 olika maltsorter i sig, därav namnet. Varifrån har de då fått Giraffe ? Jo det är för att bryggarens dotter tyckte att siffran 7 påminde om en giraff samt att alla dägdjur har 7 nackkotor, så även giraffen. Den är kryddad med citronzest och fläder samt torrhumlad med cascade och styrian golding.

Ölen är gyllengul med oranga drag och har ett fint vitt skum.  Doften när man för glaset mot näsan är kraftigt av citrus, fläder, nyklippt blomsteräng, maltsötma och en liten släng av kakao. Smaken är trevlig och inte så påträngande man skulle kunna tro utifrån dofterna. En lätt humlighet med en medellång smak av gräs, fläder, citrus och snäll humlebeska. Konsistensen är lite krämig beroende på att de haft en del vetemalt i produkten.

En helt ok sommaröl anser jag så det är lite konstigt att man släpper den nu på systembolaget.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

5 Comments

 1. bark

  Den där var slut när jag var förbi min butik i lördags. Citrus och fläder får mig att tänka på en annan öl från bryggeriet: ”Good Times”.

  Reply
 2. Kristjan Aunver

  Jag drack en 7 giraffer i helgen och tyckte den var riktigt god. trots ful etikett kan jag tänka mig att köpa fler!

  Reply
 3. Ulrik

  Svingod, eller ska jag säga giraffgod! 🙂
  Jag är fan av de amerikanska tonerna, så denna är ”right up my alley”…

  Reply
 4. Pivo

  Ett öl som sticker upp huvudet och citrussmak tycks vara en växande trend. Smakade riktigt bra till lammfärsbiffar med fetaost och kapris. Girafföl för annars tankarna till Albanibryggeriet på Fyn.

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu