Rekordförsäljning för Poppels nya Poppelino Lager

by | mar 5, 2024 | 0 comments

På bara ett dygn sålde Poppels Bryggeri över 20 000 burkar av sin senaste öl Poppelino Lager. Detta ljusa lager, prissatt till 13:90 kronor, markerar bryggeriets första satsning i det prisvänliga segmentet för ljusa lager. Den snabba och massiva försäljningen vid lanseringen överträffade alla förväntningar och slogs rekord för Poppels Bryggeri. En väldig ren och välbalanserad lager enligt mig. 

Mats Wahlström, VD för Poppels Bryggeri, är överväldigad av framgången. ”Vi hade höga förväntningar på Poppelino Lager, men försäljningen överträffade verkligen alla våra förhoppningar”, säger han.

För att möta den stora efterfrågan har bryggeriet fått öka produktionen snabbt för att inte riskera att burkarna tar slut alltför fort.

”Poppelino Lager har verkligen blivit populärt bland ölälskare. Vi jobbar nu för att se till att så många som möjligt kan få tag på ölet när det släpps överallt”, tillägger Wahlström.

Ölet, som beskrivs som en ljus internationell lager med en lätt maltsöt smak som påminner om bröd, honung och spröda vetekex, balanseras av en lagom beska från humlen. Poppels har gjort flera effektiviseringar i bryggprocessen och användningen av råvaror för att kunna erbjuda en högkvalitativ produkt till det överkomliga priset 13:90 kronor. Ett exempel är användningen av återanvändbar jäst, som både sänker kostnaderna och säkerställer kvaliteten på produkten.

Poppelino Lager finns för närvarande tillgängligt online och på utvalda restauranger runt om i landet, men Poppels hoppas kunna utöka distributionen till Systembolagets hyllor i framtiden, med tanke på det stora intresset från konsumenterna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu