Red Seal Ale

by | feb 2, 2011 | 4 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Hamnade på O’connors en snabbis igen och passade då på att ta en Red Seal Ale på 5,5 procent  från North Coast Brewing Company. Fick den inte i ett så vackert glas som på bilden här men kunde inte motstå den bilden. Denna tas in och säljs av Great Brands.

Den är vackert rödorange med ett kompakt fint vitt skum som ligger som ett lock på toppen. Eftersom det är från fat så är den som vanligt alldeles för kall och glaset värms ett tag i mina händer. Skummet på den dör då rätt snabbt men det ser mest ut att bero på glasdiskningen. Det dog på det sättet, från mitten och ut mot sidorna. Ska skriva mer om det någon gång när jag får tid. Nåväl doften är snygg och balanserad med inslag av citrus, knäck, brödighet och tall(?). Smaken är trevlig och angenäm med klara toner av knäck, citrus, gräsiga humletoner och brödighet.

En mycket behaglig och trevlig upplevelse må jag säga. Skulle vilja ha den här till sommarens grillningar att dricka under tiden man grillar och till maten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Comments

 1. Mats Aronsson

  Finns i ordinariesortimentet på Dragarbrunnsgatan (Uppsala)

  Reply
 2. Marcus Jaensson

  Den är riktigt trevlig! Faktiskt denna öl som fick mig att bli ölintresserad för några år sedan!

  Reply
 3. Holger

  Har också testat den på O’Connor’s och håller med i ditt tycke. En riktigt bra öl som jag ofta köper på flaska hos Systembolaget men det är alltid något visst att inta den på fat. Ges tyvärr inte ofta den chansen så tack till puben för att ni tagit in en sån klassiskt öl. Kanske något att göra till en fast kran…

  Reply
 4. Jonas H

  Ofta är det ju så att en öl på fat är bättre än samma på flaska. Finns dock undantag med vissa som är sämre. Sedan finns det sådana som lyfter extremt mycket. Jag tycker att den här gjorde det. En annan som var en fröjd att dricka på fat var Lava från Ölvisholt Brugghus. Finns på O’connors nu, eller fanns i tisdags i alla fall

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu