Öl+ramen=sant

by | apr 4, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Att laga mat med öl är inte nytt, vi alla vet att drycken är på tok för god att lämnas att endast drickas till grillen och inte användas på den. Men öl i ramen? Det är i alla fall nytt för mig!

Super Slurpalicious Omnipollo Epic Beer Ramen of Doom

Solen har äntligen tittat fram och att ta sig till Sundbyberg och Omnipollos Kyrka känns som ett perfekt ställe att spendera sin lördag på. Stället där du kan känna lukten av nybryggd öl, titta på de stora bryggverken och få solens strålar på dig genom de fantastiska fönstren som kyrkan har när du dricker god öl. Men idag är det inte burgare som står på menyn för mig, för under första helgen i april hade Din Din Club gästspel i köket, där de serverade ”Super Slurpalicious Omnipollo Epic Beer Ramen of Doom” och wow vad det slank ner snabbt!

Hur gör man ramen på öl?

Deras ramen var gjord på Pilsner-tare på Omnipollos tyska ”hus Pilsner” och sen ölskum på deras Nebuchadnezzar, som för övrigt nu släppts på burk istället för flaska. I skålen hade de även lagt i bakad fläsksida, gouchujangmarinerade skaldjur, hummerbuljong, hummerolja, vetenudlar och salladslök. En bra kombo helt enkelt. I glaset fick det bli en Balder, en lager på 5,2% gjord på min nya favorit Helles. Jag avslutade sen med en Big Puppy, en hazy dubbel New England IPA, som är bryggd ihop med Trillium Brewing Company på Riwaka humle som tydligen är väldigt svår att få tag i. 

Din Din Club

Missade ni gästspelet i helgen kan ni vara lugna, de kommer köra ”öl-nudlarna” på alla Din Din Club i Stockholm (Sundbyberg, Östermalm och Liljeholmen) hela april. Där har de även ett bra utbud av asiatisk öl och flera öl från Omnipollo som funkar toppen ihop med deras galna bowls, ramen och sushi.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu