Broughton Old Jock: En skotsk klassiker återvänder till Sverige

by | apr 23, 2024 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Old Jock: en resa genom Skottlands ölkultur

Den 19 april är det dags för en efterlängtad återkomst på Systembolaget: Broughton Old Jock, en ikonisk Scottish Ale, gör sitt årliga framträdande. Med 20 000 flaskor tillgängliga i det tillfälliga sortimentet är det en chans för ölentusiaster att njuta av denna välsmakande wee heavy. Den har varit en favorit hos Pilsner.nu och vi har längtat efter en återkomst. 

Old Jock

Old Jock är känd för sin djupa, maltiga karaktär och rika smaker av karamell, torkad frukt och choklad. Den balanserade beskan och långa eftersmaken gör den till ett uppskattat sällskap till köttgrytor och lagrade ostar, eller för att bara njutas av på egen hand.

Grunden i Old Jock består av skotsk Optic Pale Ale malt, kompletterad med en hint av rostat, omältat korn för att ge den dess unika färg och smakprofil. Humlen, som hämtas från odlingar i södra England, inkluderar sorter som Perle, Fuggles och First Gold. Old Jock är också pastöriserad för att säkerställa kvalitet och hållbarhet.

Broughton Brewery

Broughton Brewery, som grundades 1979, har sedan dess varit en pelare inom den skotska ölindustrin. Med flera utmärkelser i bagaget är Old Jock ett bevis på bryggeriets förmåga att producera öl av högsta kvalitet.

Broughtons, Old Jock

Tillverkad i Storbritannien, Skottland
Flaska, 500 ml, 6,7 % vol. Nr 12663, 38:90

Säljstart 19/4 2024 kl 10:00

Nyanserad, maltig smak med liten sötma, inslag av fruktkaka, choklad, torkade fikon, nötter, pomerans, kryddor och mörk sirap. Serveras vid 10-12°C som sällskapsdryck, till smakrika vegetariska rätter, eller till rätter av lamm- eller nötkött.

Till Systembolaget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu