bottleinbox

Ny ölbutik – Bottle in Box

by | jan 26, 2017 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA

Upptäckte att det startat en ny nätbutik som av vad jag kan förstå är helt laglig att beställa från. Det är Bottle In Box med säte i Danmark, som betalar in punktskatt och svensk moms vid leverans till Sverige. De verkar dessutom ha enhetspris på ölen på så vis att man beställer kolli och priset inkluderar frakt. Företaget startades av Elixir Wine, just för att underlätta import av ägarbolagets öler till svenska privatkunder.

Fungerar det? Jodå, jag nappade på deras erbjudande med Lubricated Labrador, lade beställning och hade leverans till dörr 5 dagar senare. Mycket bra!

Prismässigt kan det kännas dyrt, 12 flaskor gick löst på strax under 800 kronor, vilket blir 67 kronor/flaska, men om man ”räknar bort frakten” så landade min beställning på cirka 50 kronor/flaska. Stadiga pengar men inte hutlöst, och jag kan få tag på öl som är ett elände att beställa via bolaget.

Omdöme:

 • Sortiment: OK, men då bör man gilla Amager Bryghus… Det finns några andra i sortimentet, men…
 • Pris: OK, med tanke på att den öl jag beställde kostade dryga 50:- när den fanns att köpa på bolaget.
 • Leverans: snabb, till dörren.

Jag är jättenöjd med dem, och hoppas de finns kvar ett tag nu. I vilket fall är det trevligt med ett alternativ till systembolaget som breddar sortimentet, följer gällande regler och dessutom är trevliga och snabba i leveransen.

 

Ni hittar dem på http://www.bottleinbox.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Flygare Jonas

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

2 Comments

 1. JOEL

  Hej! Finns det några andra sidor som säljer öl på nätet som betalar in punktskatt och svensk moms?
  Vet att man oftast får sköta det själv men hade varit smidigt ifall man kan slippa engagera sig det.

  Reply
  • Jonas F

   Hej Joel!
   Några finns det, exempelvis Belgoklubben, men de är lite av ett specialfall. Av nätbutikerna är det ännu ganska få, och det gör att det är lite känsligt att recensera dem. I artikeln så är det kombinationen distanshandel inom EU och korrekt inbetalning av skatt och moms (samt att säljaren ordnar frakten) som tickar i alla boxar (som vi känner till) för att det ska vara helt grönt att beställa från dem.
   Jag bevakar detta och kommer lägga upp information om jag får nys om fler – förhoppningsvis följer en del efter om det verkar vara en hållbar affärside.
   /Jonas F

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu