Nu firar vi Ölets dag 2023

by | jul 18, 2023 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Den 19 juli är det i vanlig ordning Sveriges Nationaldag – Ölets dag. Dagen då vi hyllar och uppmärksammar denna härliga dryck gjord på malt, humle, jäst och vatten.

Krogar och bryggerier i hela Sverige väljer att uppmärksamma dagen med bryggerivisningar, mini festivaler, fina flaskor som ska öppnas och det ska skålas med unika öl. Är du i Göteborg kan du äta middag och smaka på 10 olika öl bland öltankarna i Odd Islands Brewerings bryggeri, i Skåne kan du gå på ölprovning där du får reda på mer om ölets historia, ölbryggning och ingredienser på Hösinge Hantwerksbryggeri och i norr kan du kliva på en båt och åka ut i skärgården ihop med Jämtlandsbryggeri. 

En hel lista med alla evenemang som händer, samt ett ölquiz hittar du på Nyfiken på öl:s hemsida, eller kika in Ölets dag på Instagram.

Vi på Pilsner kommer fira dagen på olika håll, Mauro i Hälsingland med en spontan ölprovning av lokala och svenska bryggerier och gräva runt i hans jordkällaren för att hitta någon riktigt läckert. Matilda är i Stockholm och kommer vara både på Nya Carnegiebryggeriets mini ölfestival där 10 bryggerier kommer vara på plats, samt gå på deras bryggerivisning och besöka Akkurat där CC kör en satellitbar med olika cuvéeöl, bland annat ska de knäcka en 6-liters Cuvée van de Keizer från 2009. Jonas Flygare kommer hissa flaggan och prova sig igenom lite svensk öl, han har bland annat en IPA från Beerbliotek, O/O och Electric Nurse som han ska avnjuta medans Ulrik ska leta up en Kriek att dricka. För Jonas H kommer dagen se ut precis som vanligt, då varje dag är ”Ölets dag” i hans värld!

Vill du utmana dina vänner i Ölbingo så finns en bingobricka att ladda ner och skriva ut, som ni kan använda under dagen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Matilda Andrén

Ölnörd, ölentusiast och hobby ölrecensent. Sitter i ölgäris styrelse och håller i ölprovningar. Älskar att hitta nya smaker och bli motbevisad om det är något jag inte gillar. Kontakta mig gärna på Instagram, Snickarjuice och tjöta mer öl med mig.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu