Midtfyns Bryghus Double IPA

by | dec 5, 2009 | 4 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Heaven, I’m in heaven

And my heart beat so that i can hardley speak

And I seem to find the happiness i seek

When we’re out together drinking IPA.

Ja, med denna lätt modifierade textrad från Irving Berlins gamla ’goding’ Cheek to Cheek, mest känd med Fred Astair, förstår ni kanske vad jag tycker om denna produkt. Ibland hittar man något man letat efter men inte vetat om att man letar efter. Det här är en sån öl. Man blir glad av den, och då menar jag inte med avseende på alkoholhalten, utan allt i den. Midtfyns Double IPA har ett snyggt, småbubbligt skum som ligger länge ovanpå denna lätt disig bärnstensfärgade öl. När man doftar på den överväldigas man av dofterna av knäck, citrus, aprikos, ananas och choklad för att nämna några. Smakmässigt uppfylls munnen och resten av kroppen av smakerna av aprikos, toffe, karamell, knäck, choklad mm. Det är en mycket välbalanserad öl anser jag, helt utan spritsmaker trots dess höga alkoholhalt på 9,2 procent. Köp den innan den tar slut. Spara ett par flaskor till sommaren eller så och ta fram den och njut av den då igen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Comments

 1. Kristjan Aunver

  Det finns inget att klaga på när det gäller denna brygd, makalöst god! Utom möjligen priset…en poäng med öl är det skall vara billigt!

  Reply
 2. Micke

  Humledominanta öl är väl ändå något man ska dricka färskt, om jag inte fått det hela totalt om bakfoten?

  Reply
  • Pilsner.nu

   Helt rätt ! Denna inehåller dock en massa annat godis anser jag, så jag vill se vad som händer med den. Humlen kommer ju att mattas av men om den mattas på ett snyggt sätt kan andra saker komma fram som kan vara minst lika roliga, tycker i alla fall jag. Jag skulle dock inte lagra en humlebomb utan kropp eftersom den antagligen bara kommer att bli trist och platt.

   Reply
 3. konstit

  Generellt vill jag ogärna föreslå kryddade öl, men för den våghalsige vill jag ändå rekommendera Midftyns Chili Tripel, i mitt tycke en fantastisk aftonbryggd när man rullat in sig i filten för att att se en god film eller två !

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu