Malt Mat & Destillat

Malt Mat & Destillat 2019

by | apr 25, 2019 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

I år var det tredje gången som jag besökte mässan Malt, mat och destillat. Sedan mitt förra besök har mässan bytt lokal. Numera huserar man i den lite mindre lokalen ute på Stockholmsmässan. Det tyckte jag fungerade bättre än förväntat. Lokalen kändes lite mer gemytlig och mindre “mässig”.

 

Något som jag reagerade direkt på var att när man köpte dryckeskuponger till ett värde av 150 kr så betalade man också 20 kr i serviceavgift. Det har jag inte upplevt på andra mässor. Besökarna har redan betalat för inträde och därefter ska man alltså betala för smakprover och också serviceavgift.

 

Gällande utställare så fanns det en hel del roliga montrar som man kunde besöka. Jag fastnade både hos Nils Oscar samt hos Nya Carnegiebryggeriet. Sen hade flera Stockholmsbryggare gått ihop och hade en populär gemensam monter. Där kunde man besöka bland annat Hop Notch, Värmdö bryggeri, Stockholm brewing och många fler.

Mitt emot Stockholmsmontern så fanns det är stor Göteborgsmonter med många läckerheter. Där fanns Poppels, Dugges, Stigbergets och massa fler. Det blev lite av en kamp mellan öst- och västkusten och i den måste jag säga att Göteborg kom ut som vinnare. Där roterade man tapparna varje halvtimme och det fanns hela tiden nya spännande produkter som kom fram. 

 

Malt Mat & Destillat-1
Malt Mat & Destillat-2
Malt Mat & Destillat-3

 

Några andra montrar som jag passade på att prata med var Beersmiths, Eskilstuna ölkultur och Jämtlands bryggerier. Jag skulle vilja slå ett slag för Jämtlands. Det kommer att hända en hel del saker hos dem framöver och jag uppmanar er alla att testa det som kommer. Jag fick smaka en IPA med Earl Grey. Den tyckte jag var briljant även om man varit lite försiktig med smakerna. Det är oklart om hur och om den lanseras. Det var ett testprojekt. Sen fanns det också en mangoöl som var god. Jag tyckte det var spännande att det händer lite saker hos Jämtlands som har varit lite tysta ett tag. De har nyligen bytt bryggare och jag hoppas att vi kommer att få se mycket spännande framöver.

 

Överlag tyckte jag att det var en bra mässa. Jag vet inte hur övriga besökare upplevde mässan, men det kändes som att det var god stämning i lokalen.

Malt, mat och destillat 29-30 mars

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu