Nya spännande ölsläpp från Länna Bruk

av | maj 30, 2021 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Förra veckan hade jag ett samtal med Victor Rydén från Länna Bruk inför deras ölsläpp den 2 juni. Deras ölserie med suröl inleddes för något år sedan med deras ekfatslagrade produkter #1 Hallon och #2 Körsbär. Enligt mig var dessa tillfälliga produkter riktigt bra. Härlig ren smak av frukt och tydlig syra. Att de har ekfatslagrats ger en härlig munkänsla och en komplexitet. Jag hoppas att dessa återkommer igen.

Nya släpp

Äntligen dags för lite ny öl från Länna Bruk Dryckeshandel. Nu kommer två nya öl i deras surölsserie. Jag ser fram att testa dessa inom kort och mer recensioner kommer. Båda surölen har samma ljusa bas som bland annat innehåller spelt. Sen skiljer sig frukten åt. Den nya ölen med smakkombinationen hallon och körsbär låter som en vinnare och den andra nykomlingen med passionsfrukt och vinbär har potential att bli en riktig sommaröl. Surölen har legat i minst 12 månader på franska rödvinfat som gett komplexitet och smak. Utöver surölen så släpps även en tjeckisk pilsner. Perfekt inför kommande varma semesterdagar. Deras folköl har också släppts lokalt.

Framtiden

Vi pratade också om Länna Bruks framtida tankar kring spontanjäsning som förhoppningsvis sker inom kort. Jag kommer att försöka besöka bryggeriet under sommaren. Under sommaren så planerar man för en eventuell skördefest. Utöver skördefesten kan man besöka bryggeriet tillsammans med ett gammalt lok. Sätt er till rätta i en historiskt rälsbuss från 50-talet och njut av den fina resan genom några av Upplands vackraste trakter. Färden går till en anrik bruksmiljö där en speciell vinprovning och en läcker måltid väntar.

Tågresor och vinprovning till Länna 

 

Länna Bruk Dryckeshandel, Nr 4 Passionsfrukt Svarta Vinbär

Nr 36190, Flaska 375 ml, Alkoholhalt 6,8 %, 59:-

Länna Bruk Dryckeshandel, Nr 3 Hallon Körsbär

Nr 36191, Flaska 375 ml, Alkoholhalt 6,5 %, 59:-

Länna Bruk Dryckeshandel, Uppsala Nya Lager

Nr 35038, Flaska 330 ml, Alkoholhalt 5 %, 22:90

Om Länna Bruk

Strax utanför Uppsala ligger vackra Länna Bruk. I en lokal med anor från 1760-talet kom och gick arbetare i 200 år. Från att vara en masugn, till att bli sågverk, till att idag vara Uppsalas enda urbana vineri! En gammal masugn med en ny historia!

Vin

Idag produceras det vin i Länna. Med grekiska druvor från deras odlingar, så fraktas druvorna för pressning i Länna.

Öl

Förutom vin har Länna också fullskalig produktion av öl och destillat. Deras ölportfölj idagl är allt från IPA, lager till suröl jäst med olika typer av vildjäst som lagrats längre på ekfat tillsammans med frukt.

Destillat

Druvorna som blir kvar från vintillverkningen används för deras egna husdestillat. Länna producerar även Gin och Grappa.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu