Labyrinth – Unita Crooked Line

by | jul 27, 2011 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat
Från Unitas hemsida

Från Unitas hemsida

Saker blir inte alltid som man vill eller tänker sig. Ett exempel på det är den senaste tiden för mig. Har jobbat alldeles för mycket på alla möjliga ställen och dessvärre har bloggen fått stå tillbaka av den anledningen. Har nu semester och försöker återkomma till ett fungerande skicka dels personligen och dels för min blogg. Ska dock åka bort i ett tag så jag är rädd för att inläggen här blir sparsamma under ytterligare ett par veckor. Sedan hoppas jag att mitt liv och öldrickande skall vara tillbaka i det normala lunket igen med ett par inlägg i veckan på bloggen. Nåväl, nog med undanflykter. Provar och dricker fortfarande mycket öl men har inte hunnit skriva om dem. Och då när jag tar mig lite tid, vad skriver jag då om ? Jo ……

Labyrinth från Unita Brewery eller egentligen Unita Crooked Line Brewery. Denna Black Ale/Imperial Stout på 13,2 procent har tagits in i Sverige av Wicked Wine. Just nu är jag tacksam för det eftersom det här var en mycket trevlig produkt att stifta bekantskap med. Kostade lite mycket kanske en del tycker men jag måste säga att den helt klart är värd den pengen.

Färgen på ölen är svart. När jag skriver svart menar jag verkligen svart ! Skummet har en ljust chokladfärgad färg och lägger sig snyggt och länge på toppen av ölen efter upphällningen. Doften är grymt trevlig med klara och stora drag av choklad, sälta, brända toner av kaffe och malt, mörk baksirap och lätta ek-toner. Oj, vilken doft. Man uppfylls av förväntningar och ljuvliga dofter. När man sedan för glaset mot munnen och tar en första klunk som man låter fara runt i munhålan, så uppfylls den oxå av fantastiska komplexa smaker. Det kryllar runt av smaker som alkoholsötma, kaffe, kakao och fruktiga toner som drar mot rött portvin. Sedan dyker det upp drag av vanilj, knäck och tobak för att på slutet klinga av i en snygg sötaktigt smak av espressokaffe och alkohol.

Mycker mycket bra ! Dock trodde jag att smaken skulle vara med ’aggressiv’ med tanke på de kraftiga dofter som fanns, men den är mycket lättdrucken.  Var tvungen att åka och beställa några flaskor till och lägga på hyllan. Det finns några kvar i malmö så skynda er att beställa, ni ångra er inte det lovar jag. Wicked Wine och Unita skriver att det ska finnas drag av lakrits i denna men det hittar jag inga som helst. Undrar om de redan har klingat av sedan tappningen…..

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu