La Rulle’s Brune och husmanskost?

by | dec 9, 2013 | 0 comments

Middag. Helg. Vånda. Vad ska man äta, och vad ska man dricka? Har gått och sneglat på den flaska med ”stout de gaume” som en tid stått längst fram på hyllan, och när jag gick in på bolagets hemsida där man kan läsa att den ”passar till husmanskost” så blev ju frågan om hemlagad wienerschnitzel är husmanskost? Klart att det är!Rulles Brune

Sålunda, till maten: La Rulle’s Brune, 750 ml, 6,5%, 60 kronor med nummer 11929,  bäst före början 2015, producerad av La Rulle, importerad av Belgodeli.

Kryddig doft, rostad malt med aningen brända toner, dröjande ton av torkad frukt. Smaken kraftfull, lätt beska, mycket maltsötma.

Enligt bolagets hemsida hittar de också tjärpastill i doft och smak, men där håller jag inte med, eller snarare, jag misslyckas med att hitta det. Detta är en mycket god matöl som kommer att passa fint till julmaten om man så vill, det finns absolut ingen anledning att spara den till den stekta falukorven och stuvade makaronerna. Den är tillräckligt tuff i smaken för att stå sig bra mot maten, även fetare rätter. Parad med schnitzel kunde jag konstatera att även med citrus, kapris och sardell så fungerade den bra. Den går också att dricka som den är, men då känns den aningen kantig med lite för yviga kryddor. Prisvärd är den helt klart.

Den här ska jag ha några hemma att ta till sena kvällsmackor under mellandagarna, så det så!

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Flygare Jonas

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu