Kees Swedish Vacuum Cleaner – pastrystout med smak av dammsugare

by | feb 17, 2022 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Äntligen släpp av Kees Swedish Vacuum Cleaner

Imorgon så kan du dricka den klassiska punschrullen. Som en mäktig och stark imperial stout. Den 18 februari lanseras Kees Swedish Vacuum Cleaner. Drycken har skapats av den populära nederländske ölbryggaren Kees Bubberman. Dammsugarölet är en pastry stout. En sötstark stout som jag längtat efter länge. Jag och Jonas H kommer att prova den live på Facebook den 18 februari kl 16.00. 

Provningen

Dammsugare

Om du älskar dammsugare så får du inte missa den här! Kees har försökt återskapa de gröna marsipanklädda avlånga bakverken med en fyllning av kaksmulor smaksatta med punsch. Tydligen är de även en favorit hos den nederländske kult-bryggaren Kees Bubberman. Så mycket att han har gjort en alkoholstark specialöl av den klassiska svenska punschrullen. . 

Kees Bubberman

Bryggmästaren Kees Bubberman från Nederländerna har gjort sig ett namn i internationella ölkretsar de senaste åren. Karriären började på holländska specialölsbryggeriet Emelisse. Utöver klassiska ölstilar bryggde han där dussintals öl i brittisk och amerikansk stil som porter, coffee stout och IPA. 2015 öppnade Kees ett eget bryggeri i hemstaden Middelburg. Redan första året röstades Brouwerij Kees fram som en av de bästa nykomlingarna på Ratebeer.com.

Brouwerij Kees

Affärsidén för Brouwerij Kees är att överraska med specialöl med kvalitetsstämpeln Pure & Craft. Det står för öl bryggt med djärva smaker av bästa möjliga och jämna kvalitet. Klassiska stilar, bryggda med en egen twist, karaktärsfulla och överraskande i smaken. 2018 gick Kees helt över till burkar. 

Kees Swedish Vacuum Cleaner

Artikelnr: 1084115, Alkoholhalt: 13%.
Pris: 46:90 kr + pant, Volym: 330 ml.
Förpackning: Burk. Land: Nederländerna
Malt: Kornmalt av typen Brown DRC, Chocolate. Humle: Sorachi Ace
Beskrivning: Choklad och marsipan. Denna öl är en så kallad pastry stout (bakelse-stout) som är inspirerad av det svenska bakverket ”dammsugare”.
Passar till: Till desserter med choklad – eller kanske som dessert på egen hand.
Öltyp: Porter/Stout extra stark

Länk

Omdöme

Färg: Svart

Doft: Marsipan, choklad, har en spritig doft som påminner om rom, den har tydliga söta dofter men den lätt spritiga doften får den att dofta ”vuxet”

Smak: Choklad, kardemumma, sockerkaka, marsipan

Omdöme: Tydlig sötma men finns en balans med chokladbeskan. Inte så söt som jag trodde. Välbalanserad, elegant och snygg. Mums! Farligt god! Alkoholen döljer sig väl. 

Betyg (1-6): 5

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

1 Comment

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu