Katarina Kegger gästar Orionteatern

by | jun 11, 2018 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Nu i helgen var det ölfestivalen Katarina Kegger på Orionteatern i Stockholm. I år var andra året som grundarna Mark Stein och Austin Davis arrangerade och enligt Mark hade mycket gått smidigt i år så att de själva hade mer tid att delta på festivalen. Konceptet är enkelt. De har frågat hantverksbryggerierna i Stockholm om de vill delta, de har bokat ett par liveakter och dessutom fått dit ett par gästbryggerier utanför Stockholm samt ett par foodtrucks. Festivalen är indelad i 4 sessions, en på fredag kväll, två på lördag och en på söndag dag. Lördag kväll när jag var där var det bra drag. Varje bryggeri hade två tappar var och ölen byttes ut mellan de olika sessionerna och under kvällen.  Sannolikt hade bryggerierna hoppats på lite mer trängsel, men som besökare uppskattade jag den öppna och positiva stämningen, den sköna atmosfären och att bryggarna hade tid att prata om sitt öl.

Lite skvaller från mässan:

  • Unibärsum har precis lagt en beställning på ny utrustning för att kunna bygga ut. Roligt då en av deras collabs var en av de bästa ölerna jag provade på mässan. Deras Flemish oaked red sour som de bryggt tillsammans med PKLK gick inte av för hackor.
  • Festivalens vårkänsla stod Stockholm Brewing Companys Farm & Fileds Grisette för. De har bryggt med hägg vilket resulterade i en lätt och blommig bittermandelton på en i övrigt lätt öl.
  • Det är för övrigt tydligt att suröl fortfarande är populärt att brygga och dricka samt att de riktigt stinna humlebomberna har fått ge plats till inte fullt så beska varianter.  Flera bryggerier hade öl med lite lägre alkoholhalt och folkölsbutiken och -baren Folk&Friends fanns med på mässan både som deltagare i olika collabs och som sponsorer. Kul!
  • Nya Carnegiebryggeriet hade med sin pilsner som de bryggt på renat avloppsvatten. En klassisk välgjord pilsner som dock var en smula blek i färgen. Vattnet har de fått från IVL (Swedish Environmental Institute) som också renat det. Intressant projekt i miljömedvetenhetens tecken.
  • En sista favorit var Stockholm Brewing  Companys Barrel aged Saison som legat två år på fat och som bryggts med druvor från Rosendahl.

Det lät inte helt självklart på Mark Stein att det skulle bli ytterligare en festival, men jag håller tummarna att det blir en uppföljning!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu