Julöl 2011 – Anchor Steam 2011

by | dec 12, 2011 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 

 Sakta men säkert börjar jag få en stabil uppkoppling med världen igen. Fram tills dett får jag roa mig med att dricka öl som jag inte kan skriva om. Finns en drös underlag när det finns uppkoppling mer än några minuter i stöten 🙂

En julöl som funnits med sedan 1975 i USA och något kortare tid i Sverige är Anchor Steams Christmas Ale. Varje år har de ett nytt träd på etiketten, och i år är det bristlecone tallen som pryder den.  Varje år har den även en ny kryddning, men i år verkar de har tappat en hel kryddlåda i bryggverket.

När man häller upp ölen har den ett fint småbubbligt cocacolafärgat skum på en mörkt brun öl. Doften är massiv och stor av ingefära, kryddnejlika,kardemumma, muskot och kanel. Det vill säga det luktar vörtbröd med lite muskotinslag. Smaken är kryddig och maltig med massor av muskot, tallskott, grapefruktbeska och en osöt-toffesmak.

Doften är roligare än smaken på den här men det är helt klart julkryddor så det räcker i den. Man vill liksom doppa den i grytan som man doppar vörtbrödet. Det gör att jag tror att den här skulle kunna sitta som en smäck till en macka med julskinka och senap på. Har dessvärre inte det hemma ännu men jag har sparat en flaska för att prova till det när det drar ihop sig.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Malt.P

    Jag tycker att den är lite väl kryddig. Så det blir att spara några till nästa jul då det brukar ha lugnat ner sig lite.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu