Åre Header

Jämtlands Steamer

by | feb 1, 2017 | 0 comments

Jag fortsätter på den inslagna vägen med alkoholfri eller lågalkoholhaltig öl. Den här gången var jag och några vänner i Åre och åkte skidor över en långhelg och eftersom vissa av oss (inte jag) låg i hårdträning inför Vasaloppet så höll vi oss till folköl. 3,5% kan ju diskuteras om det platsar under den här kategorin, men den här gången så får det göra det.


Är man i Jämtland så dricker man jämtländsk öl, i det här fallet en Steamer från Jämtlands bryggeri. Alkoholhalten är 3,5% och Jämtlands bryggeri beskriver den som en halvljus lager.

Jämtlands Steamer folköl
Jämtlands Steamer
Jämtlands Steamer folköl

Ölen är bärnstensfärgad. Doften är ganska svag, men det finns en kaffeton, en maltighet, lite havre och ett stråk av filmjölk på ett positivt sätt.
Beskan är fin, sitter lustigt nog snarast i gomseglet än långt bak på tungan hur den nu kan ha hamnat där. Den har mycket smak och ett syrligt första anslag. En lager, fast så mycket mer. Alkoholhalten ligger på 3,5% men alkoholen lyckas ändå bära fram väldigt mycket smaker. Mycket positiv! Den här var perfekt efter en dag i backen eller ute i längdspåret när vi ville kunna vara fräscha dagen efter också.

Jag kommer absolut köpa den igen när jag får chansen.

Dessutom provade jag även Bärnsten 3,5% som också den var riktigt fin, men där har tyvärr anteckningarna försvunnit. Bärnsten är en lager och därmed ljusare än Steamer, men fortfarande med väldigt mycket smak. På det hela taget bra öl båda två.

Bildkälla: Jämtlands bryggeri och privat

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu