Jämtlands Steamer

av | feb 1, 2017 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Jag fortsätter på den inslagna vägen med alkoholfri eller lågalkoholhaltig öl. Den här gången var jag och några vänner i Åre och åkte skidor över en långhelg och eftersom vissa av oss (inte jag) låg i hårdträning inför Vasaloppet så höll vi oss till folköl. 3,5% kan ju diskuteras om det platsar under den här kategorin, men den här gången så får det göra det.


Är man i Jämtland så dricker man jämtländsk öl, i det här fallet en Steamer från Jämtlands bryggeri. Alkoholhalten är 3,5% och Jämtlands bryggeri beskriver den som en halvljus lager.

Jämtlands Steamer folköl
Jämtlands Steamer
Jämtlands Steamer folköl

Ölen är bärnstensfärgad. Doften är ganska svag, men det finns en kaffeton, en maltighet, lite havre och ett stråk av filmjölk på ett positivt sätt.
Beskan är fin, sitter lustigt nog snarast i gomseglet än långt bak på tungan hur den nu kan ha hamnat där. Den har mycket smak och ett syrligt första anslag. En lager, fast så mycket mer. Alkoholhalten ligger på 3,5% men alkoholen lyckas ändå bära fram väldigt mycket smaker. Mycket positiv! Den här var perfekt efter en dag i backen eller ute i längdspåret när vi ville kunna vara fräscha dagen efter också.

Jag kommer absolut köpa den igen när jag får chansen.

Dessutom provade jag även Bärnsten 3,5% som också den var riktigt fin, men där har tyvärr anteckningarna försvunnit. Bärnsten är en lager och därmed ljusare än Steamer, men fortfarande med väldigt mycket smak. På det hela taget bra öl båda två.

Bildkälla: Jämtlands bryggeri och privat

OM oss

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu