Jämtlands Bryggeri – Mystic Pilgrim

by | maj 3, 2022 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Under veckan så lanserade en av Sveriges tidigaste hantverksbryggeriet en brittisk ale. Som jag har väntat! Under måndagen så smällde det. I det lokala släppet så blev det världspremiär för Jämtlands Mystic Pilgrim. Jämtlands Bryggeri utökar nu sitt sortiment med en ny öl, nämligen Mystic Pilgrim. En engelsk Ale som tar dig på en resa till de brittiska pubarna.. Den går självklart att beställa styckvis online till din lokala butik. Jag har fått provsmaka den och är mycket mycket nöjd. 

 

Jämtlands Bryggeri – Mystic Pilgrim

Mystic Pilgrim är en klassisk, njutbar ale brygd på engelsk malt. Humlesorterna Mystic och Pilgrim har fått namnge denna nyhet. Smaken är maltig och aningen humlearomatisk med inslag av knäck och en väl balanserad beska. Doften har inslag av malt, frukt, honung, och örter. Flaskans etikett som pryds av den brittiska flaggan, Union Jack, tar dig på en resa till Storbritannien redan innan du har smakat.

– Vår nya Mystic Pilgrim är en öl av engelsk karaktär. Om du kommer in på en pub i Storbritannien och beställer en pint, så smakar den som Mystic Pilgrim! Det har varit vår ambition och våra bryggare har definitivt lyckats väl, säger Anders Thelenius, VD Jämtlands Bryggeri.

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Bräcke kommun, Flaska 330 ml, 4,5 %, Nr 37623, 24:90

Länk till systembolaget

”Maltig doft med inslag av sirapslimpa, smörkola, apelsinskal, honung och örter. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött eller lamm”

Omdöme

Färg: Bärnsten

Doft: Snygg doft av knäck, apelsinmarmelad, aprikos, 

Smak: Otrolig! Lättkolsyrad och mycket eleganta smaker. Rena och tydliga smaker som fyller munnen. Väldig vacker. Smakar rågbröd, knäck, apelsinmarmelad och örter.

Omdöme: En riktigt vass engelsk ale från Jämtlands. Härligt lång och djup smak som sitter kvar länge. Lättdrucken som en brittisk ale ska vara. Något som man ska kunna dricka mycket av. Låg i alkoholen men så mycket smak. En riktigt välgjord produkt som gör mig lycklig. 

Betyg (1-6): 6

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu