Jämtlands Bryggeri – Belgian dubbel

av | mar 5, 2022 | 1 kommentar

abbaye-annons-2022

Äntligen! Nu har en av Sveriges tidigaste hantverksbryggeriet börjat brygga belgiska stilar. Som jag har väntat! På måndag smäller det! Världspremiär för Jämtlands Belgian Dubbel. Den 7 mars klockan 10 släpps deras nya öl i Systembolagets lokala sortiment i  Jämtland/Härjedalen. Den går självklart att beställa styckvis online till din lokala butik. Jag har fått provsmaka den. Wow! 

 

Jämtlands Belgian Dubbel (7,0 %)

PREMIÄR 7 MARS!

En fyllig mörk ale. Jämtlands bryggeri har gjort sin tolkning på den belgiska stilen dubbel. Denna öl får mycket av sin karaktäristiska smak från den belgiska jäststammen.

Om man vill testa att kombinera ölstilen med mat så rekommenderar Jämtlands bryggeri mörkt kött, vilt eller ostar. Jag tänker spontant att den passar med fläsklägg. 

Tillverkad i Sverige, Jämtlands län, Bräcke kommun, Flaska 330 ml, 7 %, Nr 37230, 24:90

Säljstart 7/3 2022 kl 10:00

Länk till systembolaget

”Fruktig smak med liten sötma, inslag av torkade aprikoser, choklad, sirapslimpa och apelsin. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av lamm- och nötkött.”

Omdöme

Färg: Brunröd

Doft: Härliga belgiska söta dofter. Fin ren doft av muscovadosocker, russin, plommon och vörtbröd. 

Smak: Wow! Rena snygga smaker. Underbar smak av mogna och torkad frukt så som russin och dadlar. Lättsam elegant kryddighet som påminner om peppar och tydlig smak av karamellisering. 

Omdöme: Jävlar vad detta var gott. Jag älskar en bra belgisk dubbel och det här tycker jag är en riktigt bra tolkning. Kanske Sveriges bästa belgiska dubbel? Jag tycker att Jämtlands ”hussmak” ändå märks här, och det är något bra. Den enda synpunkten som jag har är att den kommer i en för liten flaska. 33 cl är för litet för en belgisk dubbel. Jag kommer att försöka köpa en låda. Perfekt matöl. 

Betyg (1-6): 6

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

1 kommentar

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu