iKi – En öl med grönt the och Yuzu

av | apr 30, 2011 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

All utforming av flaskan och information gör att man till en början tror att detta är en japansk öl, men den är tillverkad på De Proefbrouwerij i Lochristi, Belgien. Detta bryggeri är ju kända för att bland annat brygga massor av Mikkellers produkter. Här finns en lista på vad de brygger åt olika ’gök-bryggerier’ –>Lista

iKi är en överjästöl på 4,5 procent som är kryddad med grönt the och den japanska sura citrusfrukten yuzo. Färgen är ljusgul och ofiltrerad med ett fint vitt skum på toppen som ligger länge. Dofterna domineras av en lätt kemisk citruston som den i WC-anka citron, och en kompakt doftmassa av kokt vit sparris. En mycket konstig doft på ett öl vill jag säga. Smakmässigt var det citrus, lite jästtoner och en kvalmig sparriston som fyllde upp alldeles för mycket av mun, hals, mage och kroppen.

Jag gillar sparris men inte på det här sättet. Känns som om de har gjort något annorlunda bara för att det ska vara annorlunda, inte för att få en finess och förfining på smakpaletten i en öl. Ska tydligen fungera bra till sushi. Ställer mig dock tveksam till det med tanke på hur den smakade.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu