iKi – En öl med grönt the och Yuzu

by | apr 30, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

All utforming av flaskan och information gör att man till en början tror att detta är en japansk öl, men den är tillverkad på De Proefbrouwerij i Lochristi, Belgien. Detta bryggeri är ju kända för att bland annat brygga massor av Mikkellers produkter. Här finns en lista på vad de brygger åt olika ’gök-bryggerier’ –>Lista

iKi är en överjästöl på 4,5 procent som är kryddad med grönt the och den japanska sura citrusfrukten yuzo. Färgen är ljusgul och ofiltrerad med ett fint vitt skum på toppen som ligger länge. Dofterna domineras av en lätt kemisk citruston som den i WC-anka citron, och en kompakt doftmassa av kokt vit sparris. En mycket konstig doft på ett öl vill jag säga. Smakmässigt var det citrus, lite jästtoner och en kvalmig sparriston som fyllde upp alldeles för mycket av mun, hals, mage och kroppen.

Jag gillar sparris men inte på det här sättet. Känns som om de har gjort något annorlunda bara för att det ska vara annorlunda, inte för att få en finess och förfining på smakpaletten i en öl. Ska tydligen fungera bra till sushi. Ställer mig dock tveksam till det med tanke på hur den smakade.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu