Helsingfors Mars 2011 – Del 2

av | mar 29, 2011 | 0 Kommentarer

Det var ett fruktansvärt snöslaskande när jag var där den 9 mars och man var inte direkt sugen på att förflytta sig till nya ställen i staden. Vandrade dock runt till några olika vattenhål och tog mig med taxi och tunnelbana ut till den trevliga puben Pikkulintu som ligger i Botby Gård (Puotila). Vi hade fått ett tag på tu man hand med ägarna innan de öppnade så det var mycket snack på alla möjliga språk om öl samtidigt som det provades lite. Det här var ett mycket trevligt ställe som jag kommer att återvända till om möjlighet finnes vid mitt nästa Helsingforsbesök. Puben ligger lite illa till men det är värt att ta sig dit.

 

Muflon Saison 7,5 % – Panimoravintola Beer Hunters. Relativt snygg saison men lite för plåtig för min smak. Mycket torkad frukt (mango) och bittersötma Jag gillar de som är lite mer balanserade.

Plevnan Severin Extra IPA 5,9 % – Panimoravintola Plevna. Mörkorange IPA med doft och smak av knäck, grape och gräs. Liten kropp.

 

Sam’s Stout 4,8 % – Panimoravintola Plevna. Svart lätt och snygg stout . Kändes lite tunn i kroppen men lättdrucken. Kaffe, choklad och lätta tobakstoner.

Nighhawks At The Diner 5,8 % – Grassroots Brewing. Mycket mörkbrun/svart med ett fint skumhuvud. Mycket malt och humle och lakrits i smaken. Kaffe och choklad. Nja, inte så balanserad dessvärre. 

 

 

 

Drack även två specialare som var gjorda för Pikkulintu,  men jag missade vad de hette dessvärre.

 

Fortsättning följer…..

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu