Hanscraft tap takeover på O’Connors Uppsala 31/1/2017

by | feb 20, 2017 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Tisdagen 31/1 207 hade O’Connors i Uppsala besök av Christian Hans Müller  från tyska Hanscraft & Co och representant från deras importör Artesenal med fem olika öl på tapp.

Både jag och Jonas H var där i omgångar och jag träffade dessvärre inte bryggaren utan var tvungen att gå tidigare, men  Jonas H däremot hann prata lite med honom. Ölen vi provade var :

  • Singel Hop – Keller Pils
  • Bayerisch Nizza – Wheat Pale Ale
  • Backbone Splitter – India Pale Ale
  • Mahoni Marina – BBQ Dark Ale
  • Black Nizza – Imperial Stout

 

Hanscraft tappkranar bild 1
Hanscraft tappkranar bild 2

Backbone Splitter har många av er säkert stött på tidigare, den finns på ganska många ställen i Uppsala och är en riktigt bra IPA om man gillar sin IPA välhumlad.  Min absoluta favorit var annars Wheat Pale Ale, lite efterforskningar ger vid handen att det måste varit Bayerisch Nizza Wheat Pale Ale (fanns inga toppskyltar när jag var där), med massor av godis, frukt och lite nejlika i både doft och smak, där smaken drog åt vingummi, utan att för den skull upplevas som söt. Den vill jag helt klart se i hyllorna till sommaren!

De övriga då? Minst intryck gjorde Keller Pils, mest för att den var stilren, lättdrucken och god, medan de övriga vann på att de tog plats i näsa och mun. BBQ Dark Ale hade en lätt men tydlig doft av rökt skinka, maltig i smaken med bra mun och en tydlig och behaglig beska. Minns att en tanke som flög genom huvudet var att den under röksmaken gav associationer till Newcastle, men då i bemärkelsen ”så här borde en Newcastle smaka”. Ta det som ni vill, med tanke på att jag allmänt har svårt för rökta ölsorter så var jag väldigt positiv till den. Den avslutande Imperial Stouten var riktigt bra, med tydlig saltlakrits både i doft och smak, och med en efterhängsen känsla av kaffesump i munnen.

Inga bottennapp i den samlingen alltså, med Kellerbier för den som vill vara försiktig, och BBQ Dark Ale på kanten till min komfortzon.

Jag hoppas kunna göra om bekantskapen under Uppsala Beer & Whisky 24-25 Februari 2017 !

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Flygare Jonas

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu