God Dryck

av | maj 23, 2017 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

GoodCauses heter en stiftelse som driver olika bolag som genom sin verksamhet ger av sitt överskott till välgörenhet. Ett av företagen under paraplyet heter GodDryck och tillverkar alkoholfria drycker.

I dagsläget har de två mousserande alkoholfria viner på Systemet. GodDryck Nº 1 Goda bubblor och God dryck Nº 2 Goda bubblor Rosé. Nº 1 är ett mousserande vitt vin och Nº 2 är ett mousserande rosévin. Som jag skrivit förut är jag intresserad av lågalkoholhaltiga drycker som alternativ och ännu mer nu när det börjar komma riktigt bra produkter. God Dryck tillverkas som ett alkoholhaltigt vin som sedan avalkoholiseras med hjälp av vakuum ner till 0,2% alkoholhalt.

Inte helt alkoholfritt, men det är banne mig inte långt ifrån.

Nº 1:

Utseende: Ljust gul.
Doft: Lite jästtoner, krita, gula druvor, blommighet
Smak: Syrligt, druvor, päron, lite hav, vissa brödtoner, honung. Vinet är torrt och har inte någon speciell sötma som ofta brukar kunna vara fallet med alkoholfria viner.

 

Nº 2:

Utseende: Laxrosa
Doft: Hallon och svag doft av jordgubbar.
Smak: Röda bär, jordgubbar, hallon och toner av röda äpplen. Vinet är torrt och syrligt. Det är ingen jättestor smak, men vinet känns balanserat och väldigt trevligt att dricka. Här finns inte de jästtoner som jag upplevde i No1 varken i doften eller smaken. Riktigt snygg! Går knappt att ana att den inte innehåller någon alkohol.

 

 

 

Som alkoholfritt alternativ till annat mousserande vin tycker jag att båda är riktigt bra. Framför allt rosévinet, Nº 2.
Nº 1 tycker jag har en aning för mycket jästtoner för att vara riktigt, riktigt bra, men den är fortfarande god!

Kan rekommendera båda till sommaren och över huvud taget då man kan vilja dricka bubbel utan alkohol!

 

OM oss

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu