By Thomas Steen Sørensen (Copy)

Galatea och Mikkeller skriver unikt samarbetsavtal

by | feb 2, 2022 | 0 comments

Fick precis ett pressmeddelande om Mikkeller och Galatea……  /Jonas H

 

Ett unikt samarbete tar form när ett strategiskt samarbetsavtal tecknas mellan Galatea och Mikkeller avseende den svenska marknaden. Galatea knyter danska Mikkeller, en pionjär inom hantverksöl, till sig med start 2022. Ett varumärke som ger ett fint tillskott till ölportföljen.

Galatea är en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer för alkoholhaltiga drycker. Nu kompletteras erbjudandet ytterligare med flera storsäljare inom segmentet hantverksöl genom ett nytt samarbetsavtal med danska Mikkeller. Avtalet aktiveras från och med 1 januari 2022.

Mikkeller grundades i Danmark och är en föregångare inom hantverksöl och brygger idag öl i flera länder bland annat i Danmark, Storbritannien och USA. Galatea erbjuder från och med nu Mikkellers grundsortiment samt flera säsongsprodukter till den svenska marknaden. Vi kommer att ha öl som lockar så väl trogna Mikkeller-fans som nya nyfikna konsumenter som nu får möjlighet att upptäcka bryggeriet. Mikkeller har fler än 50 barer i världen och de har tillverkat över 2 000 olika öl sedan 2006 så det finns en hel del att välja mellan.

Christopher Toia, Global Head of Sales hos Mikkeller uttalar sig angående det nya samarbetsavtalet:
“På Mikkeller är vi entusiastiska att starta vårt samarbete med Galatea. Under de senaste månaderna har vi lärt känna varandra väl, och sett stora möjligheter att utvecklas tillsammans i Sverige. Vi känner att vi delar vår passion för hantverksöl med Galatea som har ett gott rykte på marknaden där vi ser att de har ett nära samarbete med sina kunder som barer, restauranger och grossister. Vi ser fram emot att ansluta deras portfölj och att fler ska få glädje av att lära känna våra hantverksöl i Sverige.”

Erik Dellgren, Brand Manager
för Mikkeller på Galatea som arbetet med att få avtalet på plats med Mikkeller och Galatea berättar:
“Vi ser Mikkeller som föregångare, ett varumärke som vi vill växa och utveckla på den svenska marknaden, både med nya lanseringar på Systembolaget och inom hotell, restaurang och grossistledet. Det är ett uppdrag vi ser med nyfikenhet på – att få lära känna Mikkeller ännu bättre genom arbetet som nu startar för att etablera varumärket med ett starkt partnerskap i grunden och rätt filosofi för att lansera nya hantverksöl på svenska marknaden.”

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu