Fuller’s – Past Masters XX Strong Ale

by | feb 27, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fuller’s tog i höstas beslut på att göra en serie öl som heter Past Masters. Alla dessa recept kommer att komma från deras ”The Brew Book” som innehåller alt som bryggts på bryggeriet sedan de startade det 1845. Den drivande bakom detta är deras nuvarande bryggmästare John Keeling, och den första är alltså denna bottle conditioned Strong Ale på 7,5 procent som heter XX Strong Ale. receptet på denna är från den 2 september 1891 och XX i namnet betecknade på den tiden att det var en starkare öl än vanligt.

Färgen på ölen är mörkt gyllenorange och den har ett kompakt fint skum som ligger länge.  Dofterna är små men trevliga av malt, knäck, lite sötma och drag av torkad frukt. Smakmässigt är det en massiv maltighet uppblandad med torkad frukt, lite sötma och en trevlig knäckighet. Den avslutas med en snygg trevlig beska.

Oj, den här gillade jag. En mycket trevlig öl att dricka som den är eller som mat öl. dessvärre så släpptes bara 960 flaskor i sverige så det blir att skynda i morgon och försöka få tag på några fler.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu