Full fart för Tempel Brygghus!

av | mar 9, 2022 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

Under måndagen så släppte Tempel Brygghus två nya öl och dessa försvann farligt snabbt från Systembolaget. Inte ens en timme tog det innan det var slutsålt. Jag blev såklart nyfiken och slog Arvid på Tempel en signal för att prata om släppet. Att det kommer nyheter från Tempel har varit relativt sällsynt det senaste året. Deras sortiment har varit stort lokalt och de senaste åren så har fokuset också legat på starksprit samt läsk. 

Om Tempel Brygghus

Uppsalabaserat bryggeri med fokus på att göra skoj och udda produkter. Deras sortiment består av öl, sprit, alkoholfri öl, folköl, tonic och läsk. Mycket av ölen beskrivs ofta som specialöl och flera är syrliga. 

Senaste släppet 

Tempel Brygghus har genom åren haft flera samarbeten med olika band. Det märks också tydligt i det senaste släppet. Båda ölen har nära koppling med olika band. Arvid och bryggeriet har efterfrågat fler samarbeten med band och det tog inte lång tid innan kontakt från bandet togs. 

Tempel bryggde en amber-ale tillsammans med metalbandet Thyrfing. Arvid tyckte det var kul att brygga en relativt ovanlig stil. Bandet och bryggeriet hade också en releasefest på rockbaren Anchor i Stockholm. 

Bryggeriets andra öl släpptes tillsammans med bandet Vampire. Det blev en halvhazy IPA. Ölintresse finns i bandet Vampire där Jocke nu pluggar bryggeriteknik.

 

Våren för Tempel Brygghus

Våren är fullproppad med ölfestivaler och produktion som kommer att nå stora volymer. Deras läskproduktion växer och försäljningen går riktigt bra. Läsken exporteras nu också till Finland som är deras största exportmarknad för öl. 

Öppet hus

Lördag den 12/3 håller Tempel öppet hus där man kan köpa folköl, läsk och alkfri öl samt öppna dörrar till brygghuset. Vill man ljuga lite med bryggarna så är det öppet 11-15. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu