En röd öl den 1 Maj…..

by | maj 3, 2011 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Lite sen som vanligt men den dracks i alla fall den 1 maj 🙂 Inget politiskt i detta utan bara ett faktum att det dracks en röd öl denna dag, en Berliner Kindl Weisse mit Schuss på 3 %. I detta fall Hallon. Vadå schuss och hallon ? Jo det är så att traditionellt sett så görs en Berliner Weisse naturell och med två smaksättningar, hallon och myskmadra. Dock så har detta bryggeri även en som är smaksatt med svarta vinbär.

Jag har druckit naturell och de smaksatta med hallon(röd) och myskmadra(grön) tidigare men aldrig provat en med svarta vinbär i. Kul att ha något kvar och odrucket när man kommer till Berlin nästa gång.  Inte för jag förväntar mig en total smakupplevelse, men ändå.

En veteöl smaksatt med hallon på 3 procent alltså. Färgen är lätt mörkröd och grumlig och den har ett massivt rosa(!) skum som snabbt försvinner och det som blir kvar lägger sig i små ’skum-öar’ på toppen av ölen. Ser riktigt otäckt och osmakligt ut faktiskt. Doften är hallonsaft  med små drag av sött vetebröd, lite jäst och kärnbeska. Smaken är massor av hallon med kärnbeska och lite jästsmak.

Jaha. Det var inte någon kioskvältare direkt, men det är alltid roligt att prova saker som man inte har möjligeten till att prova så ofta. En bra sommarprodukt som är läskande om än för söt för mig.

Kommer ni till Berlin så måste ni prova en.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu