Electric Nurse Easter Ale

av | mar 16, 2013 | 0 Kommentarer

abbaye-annons-2022

2013-03-05 15.06.10

Electric Nurse är ett relativt nytt pappersbryggeri som med lanseringen av denna Easter Ale på 4,4 procent på Systembolaget. Med pappersbryggeri menar jag ett som inte har en egen produktionsanläggning, utan köper licensbryggder hos andra bryggerier. Just den här är bryggd på Dugges och det finns lite mer att läsa om dem här på bloggen.

När man häller upp ölen ser man att den är ljust bärnstensfärgad som drar mot orange, med ett fint långt småbubbligt skum som är off-white i sin färg. Doften Cap_4_13är gräsig med inslag av lite knäck i sin maltiga avslutning. Smaken är relativt snäll med dagens humlepreferenser men otroligt balanserad med massor av lite frukt, humle och en knäckig maltighet. Den lämnar just denna knäckiga maltighet som en lång snygg efterbeska som ligger kvar långt fram på tungan.

Det här är inte en humlebomb utan en i mitt tycke riktigt snygg och balanserad ale på bara 4,4 procent. Hög hinkabilitet och fungerar bra till påskbordets mat-fröjder. Prova den innan den tar slut !

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Vi har upptäckt en annonsblockerare

Vi ser att du har en annonsblockerare installerad. Var snäll att avaktivera den på vår sida

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu