Electric Nurse Easter Ale

by | mar 16, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

2013-03-05 15.06.10

Electric Nurse är ett relativt nytt pappersbryggeri som med lanseringen av denna Easter Ale på 4,4 procent på Systembolaget. Med pappersbryggeri menar jag ett som inte har en egen produktionsanläggning, utan köper licensbryggder hos andra bryggerier. Just den här är bryggd på Dugges och det finns lite mer att läsa om dem här på bloggen.

När man häller upp ölen ser man att den är ljust bärnstensfärgad som drar mot orange, med ett fint långt småbubbligt skum som är off-white i sin färg. Doften Cap_4_13är gräsig med inslag av lite knäck i sin maltiga avslutning. Smaken är relativt snäll med dagens humlepreferenser men otroligt balanserad med massor av lite frukt, humle och en knäckig maltighet. Den lämnar just denna knäckiga maltighet som en lång snygg efterbeska som ligger kvar långt fram på tungan.

Det här är inte en humlebomb utan en i mitt tycke riktigt snygg och balanserad ale på bara 4,4 procent. Hög hinkabilitet och fungerar bra till påskbordets mat-fröjder. Prova den innan den tar slut !

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu