Draken är död

by | dec 15, 2014 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

drakensIPA

 

Fick precis detta pressmeddelande från Åbro

 

Pressmeddelande                                                                                Vimmerby, 15 december 2014

 

Försäljningssuccé för vinnarna i SM i Hembrygd öl:

Drakens Guld slutsåld på Systembolaget

Årets vinnare av SM i Hembrygd öl, Drakens Guld, fullständigt flög av Systembolagets hyllor på bara en dryg månad. 30 000 liter av ölet bryggdes vid Åbros anläggning i Vimmerby och den som vill prova på årets vinnaröl gör klokast i att snarast besöka en restaurang.

En dryg månad tog det för Drakens Guld att sälja slut på Systembolaget. Nu får den som vill prova SM-ölet bege sig till en restaurang som serverar den fortfarande.

–        När vi gick in och sponsrade SM i Hembrygd öl visste vi att det fanns ett stort kunnande där ute bland landets hembryggare. Och årets vinnare Drakens Guld var ett riktigt kvalitetsöl som jag trodde och hoppades att många Systembolagskunder skulle få upptäcka. Men att det skulle bli en sådan försäljningssuccé, det hade jag inte räknat med. Det är bara att gratulera de tre vinnarna än en gång till ett fantastiskt kvalitetsöl fyllt av citrustoner, tropisk frukt och karamelliserad malt. Det här sporrar verkligen inför nästa års upplaga av tävlingen som går av stapeln i maj 2015, som vi givetvis står som huvudsponsor bakom igen, säger Henrik Dunge, VD på Åbro Bryggeri.

Årets vinnare, de tre göteborgarna Magnus Ahlström, Rick Gordon Lindqvist och Tomas Lundqvist, är naturligtvis fortfarande glada för vinsten, nöjda med slutresultatet och något förvånade över den succéartade försäljningsframgången. 

–        Att få brygga med Åbro och bryggmästare Lennart Anemyr, har bara det varit en fantastisk resa på alla sätt. Men att ölen skulle sälja slut så fort hade nog ingen av oss räknat med, säger en glad Rick Gordon Lindqvist.

Bryggmästarens Drakens Guld lanserades på årets upplaga av Stockholm Beer and Whisky Festival med start den 25 september och mottog mycket positiva utlåtanden och rekommendationer.  Bryggmästarens Drakens Guld kommer började säljas på restauranger och på Systembolaget (artikelnummer: 11480-03, pris: 23,90 kr) runt om i Sverige med start den 3 oktober.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu