Double Bastard 2009 – Stone Brewery

by | feb 20, 2010 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Börjar försöka prova lite av all öl som står hemma lite här och där. Det har varit lite intensivt i mitt liv några veckor med många saker som sker kors och tvärs så tiden räcker inte riktigt till dessvärre. Nu är det lördag och jag har lyckats missa det mesta på TV som vanligt (som om man skulle missa det). Sitter nu på kvällskvisten och tänkte titta på lite OS och avnjuta en öl till det. Kom på att jag saknade en massa öl som jag köpt nyligen så letandet påbörjades. den som jag hittar först tar jag, var min tanke. Jag bokstavligen snubblade på denna flaska på grund av ett litet ras som blivit i förrådet. Inget av värde som var förstört = Ingen öl eller whisky.

När man öppnar och häller upp Double Bastard 2009 på 10,5 procent, så sprider det sig en russindoft och man ser att ölen är lätt trögflytande. Skummet är mycket kompakt och fint, men dör ut förvånande snabbt. Färgen är bärnstensfärgat med dragning mot det mörka. och lätt disig. Ändrar mig på en gång och säger inte lätt disig utan istället, inte helt klar. Doften är som att få ett paket med russin, torkade aprikoser och katrinplommon uppstoppat i näsan. Därefter en trevlig alkoholsötma, lite sirap samt någon form av cirusfrukt. Jag tror att det är doften av blodgrape men kan inte sätta tummen på det exakt. Smakmässigt är det mycket russin, torkade katrinplommon, humle, någon syntetisk smak som smakar som hårdplast doftar samt alkohol. Den har en relativt hög beska men jag tror att den mest upplevs som det eftersom sötman i den är betydligt lägre än vad jag trodde den skulle vara.

Trevlig och välbalanserad. Skulle vara ännu bättre utan den där syntetiska plastsmaken som jag inte gillade. Klart en öl att rekommendera till folk. eller för att citera texten på deras kapsyl : ” Hated By Many Loved By Few”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. fredrik

    Stabil öl som faktiskt funkar rätt bra att lagra, trots att den är ganska välhumlad.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu