Dags för GBG Beer Week igen

by | mar 27, 2018 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick ett pressmeddelande nyss att det är dags för saker på västkusten igen, närmare bestämt i Göteborg. Det är dags för GBG Beer Week igen för femte gången.

Som vanligt kommer hela pressmeddelandet nedan.

/Jonas H

Fredag 30 mars öppnas kapsylerna i Sveriges ölhuvudstad Göteborg. Då är det dags för den årliga ölfestivalen GBG Beer Week. Hela staden jäser av events, provsmakningar och happenings i ölets tecken. Över 77 aktiviteter finns att prova, nytt för i år är till exempel öl-yoga, öl-bandy och hundpromenad med ölprovning.

– Nu drar det igång för femte året i rad, säger Fredrik Berggren, en av initiativtagarna bakom GBG Beer Week. I år är veckan större än någonsin och vi kan verkligen påstå att det finns något för alla, både ölentusiaster och nyfikna nybörjare.

I år går GBG Beer Week av stapeln mellan den 30:e mars och 7:e april. Initiativet drivs ideellt av Fredrik Berggren och Petur Olafson.

– Vi såg att det i samband med En öl och Whiskymässa fanns mycket aktivitet runtomkring i stan i ölets anda, och beslöt oss helt enkelt för att erbjuda alla ölentusiaster en möjlighet att samla aktiviteterna under ett namn, berättar Petur Olafsson en av initiativtagarna bakom GBG Beer Week om hur veckan kom till.

Veckan bedrivs helt ideellt och för att täcka kostnader för genomförande säljs GBG Beer Weeks officiella öl. i år är det Dugges Bryggeri brygger den tredje utgåvan som är ett frukt-suröl. Det tillfrågade bryggeriet väljer själva vad för öl de ska brygga. Dugges Bryggeri valde att göra ett jordgubbs-suröl. Ölet har premiär på GBG Beer Weeks öppningsdag fredag den 30/3 klockan 17.00 får. En vecka senare (fredag den 6/4) släpps ölet på Systembolagets tillfälliga sortiment av exklusiva varor (TSE) och finns då tillgängligt nationellt.

Mer om GBG Beer Week

GBG Beer Week är Sveriges första ölvecka som ordnas ideellt varje år i Göteborg. Veckan initierades 2014 av ölentusiasterna Petur Olafsson och Fredrik Berggren i syfte att hylla mångfalden i Sveriges ölmecka Göteborg. Målet med GBG Beer Week att få stadens ölkultur att blomstra ännu mer och få fler att upptäcka öl. Den bärande tanken är att sätta en rörelse i rullning, där events arrangerade av bryggerier, importörer, restauranger, pubar och föreningar får hela staden att jäsa av smakrika upplevelser. GBG Beer Week ligger alltid i anslutning till Svenska Mässans En Öl & Whiskymässa, som samlar dryckesintresserade konsumenter och bransch i Göteborg. GBG Beer Week fick utmärkelsen Årets Ölutvecklare i Sverige 2017.

Fredrik Berggren Initiativtagare Gbg Beer Week

Fredrik Berggren
Initiativtagare Gbg Beer Week

Petur Olafsson Initiativtagare Gbg Beer Week

Petur Olafsson
Initiativtagare Gbg Beer Week

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu