Czech Beer Festival 2014

by | jun 5, 2014 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 

Jag åkte för någon vecka sedan ner till Prag igen för att vara med på Czech Beer Festival 2014, som i år hölls för sjunde gången. Det är ett evenemang som är cirka två veckor långt och hålls i mitten/slutet av maj varje år. De har under årens lopp flyttat runt lite i Prag och varit på olika ställen, men var nu tillbaka på den plats där större event håller till i norra delen av staden.

Czech Beer Festival 2014

Det som jag märkte strax efter att har gått in på mässan var att det bara fanns 1-liters stop i stora tältet, och i det lilla där de mindre bryggerierna skulle hålla till bara fanns 50 cl glas. Det gjorde det hela lite svårare att prova igenom en hel del av de olika sorter som fanns där. Jag hängde på låset så jag och fem Japanskor var först på plats, och det visade sig att de vid den tiden på dagen inte fått ordning på sina fatölsanläggningar som gick riktigt illa trots att det inte var någon fart på försäljningen. De hade stora problem med kylningen och jag tänkte i mitt stilla sinne att det här kommer att bli en fin kväll när det blir lite tryck i tälten. Efter att ha bråkat lite om att få en öl som inte var 100 % skum och rumstempererad lyckades de få ut några olika sorter åt mig.

Czech Beer Festival 2014

Det existerar inte pengar innanför tältväggarna utan man får köpa svarta ’kreditkort’ som man laddar innan man går in med en valuta som kallas för ’Tolar’. En tolar kostade 45 CZK vilket är ca 16 sek. Sedan kostade en 50 cl öl en tolar, mat mellan 2 och 11(!) tolar och om man laddat med för mycket pengar får man max tillbaka 5 st tolar när man går hem. Det gäller att tänka till innan alltså 😉
(Tolar var för övrigt den valuta man använde i Slovenien mellan 1991 – 2007)

Czech Beer Festival 2014

När jag sitter och dricker några öl där så inser jag till sista att det här är inte en ölfestival som jag vill ha den, det här är en Oktoberfest men i liten skala och med mer än 1 sorts öl i varje tält. De har inget som helt intresse/kunskap om vad det är de tappar upp och de tycker bara att man är jobbig när man undrar något. Jag inser rätt snart att jag verkligen är på helt fel plats. Dessutom säger de att det är drygt 40 olika bryggerier men de har inte så mycket påkopplat samtidigt. Av de cirka 75 kranar de har så är massor av dubbletter så det är i realiteten runt 30 olika sorter när jag är där.
Lite trist faktiskt eftersom jag velat åka på den här festivalen så många år och när man kommer dit inser man att det nästan är som att gå på en vanlig fredagsfest i ett partytält var som helst. Ja ja det fanns lite fler sorters öl här men de misshandlades rejält. Spiken i kistan var när jag gick därifrån och hittade en ’Official Prague Beer Fest Taxi’ som det stod på den och den stod utanför tälten. När jag kom till stadens centrum insåg jag att det var fem gånger dyrare än att åka en vanlig taxi, kul att de hade sådana bilar som de officiella taxibilarna från mässan. Rip Off !

Så…. summan av det hela var att det är otroligt roligt att vara i Prag (kommer fler inlägg om det) men att ni bör skippa den här festivalen. Maten var dyr och dålig och de hade inget intresse av/för öl. Åk till Prag så ofta ni kan men gå på de lokala pubarna och bryggeripubarna och ha det trevligt utan att känna det som om hela Tjeckien lurar er !

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

 1. Per B

  Jag besökte Czech Beer Festival under min vistelse i Prag 2014.
  Uppfattade det som festivalen primärt riktade sig till tjecker men engelska funkade bra. Bad att inte få fulla glas för jag ville pröva många olika sorter. Tyckte utbudet var bra och prisvärt. Maten verkade inte vara så jätte bra, åt dock inte där.
  För den som vill pröva öl från mindre kända bryggerier och som inte har höga krav på standard kan jag rekommendera festivalen.
  Man bör alltid fråga om priset på taxiresan INNNAN man sätter sig i taxin. Det är inte säkert att taxibilen du åkte med är en del allt samarbetar med Czech Beer Festival, troligen någon som lurar utlänningar (jag har själv betalat betydligt mer än gängse pris vid flera tillfällen).

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu