Cherry Saison från Southern Tier

av | nov 9, 2011 | 0 Kommentarer

En saison på 8 procent gjord på kornmalt, vetemalt, belgiskt Kandi-socker och körsbär samt chippad med franska ek-stavar. Chippad ? Jo man har tillsatt ek-stavar i tankarna för att det ska bli smak från det. Ett vanligt sätt att göra på vin och till viss del öl för att få ekfatssmak på produkten när man inte har tillgång till fat, eller vill lagra det på fat.

Det här är en konstig öl vill jag säga på en gång. Smakerna från en snygg och trevlig saison blandas med de från sura körsbär och slutresultatet blir något som jag ena sekunden tycker är vidrigt och nästa riktigt roligt. Man kan tycka vad man vill om den men den är balanserad och välgjord. Surheten balanseras upp av sötman i saisonen och man har lätta fatinslag i det hela. Snyggt gjord men jag kan inte bestämma mig om det är en öl som är god också eller bara konstig.

Färgen är lätt rödrosa med orangegula drag och har ett smutsvitt skum som är otroligt kort och försvinner på en gång. Doften är stor av surkörsbär med klara drag av vete, malt, sötma och lite ekfatsdrag. Smaken är på samma sätt som doften stor av surkörsbär med den söta smaken av malten och sockeret uppblandat med en fadd eftersmak av lite Dux-tvål.

Bör drickas riktigt kall annars blir vissa smaker för dominerade och balansen försvinner. Kul att prova den i alla fall.

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu