Carr Jam Beer – en klassisk ljus lager

by | apr 4, 2023 | 0 comments

I en värld där ipa, apa, suröl och veteöl tar allt större plats på ölhyllorna, finns det fortfarande en öltyp som är den ultimata nostalgidrycken – den ljusa lagerölen. Carr Jam Beer är en klassisk ljus lager. 

En lättdrucken öl för alla sammanhang

Carr Jam Beer är en öl som fungerar i princip för alla sammanhang. Oavsett om du ska på förfest, middag, festivalcamping, turnébuss eller ge bort som studentpresent så funkar denna lagerölen. Det är en lättdrucken öl som har en lätt kryddig smak med en örtig doft. 

En öl med en intressant historia

Carr Jam Beer lanseras i en 330 ml slim can som föreställer trumpodiet som Kiss använde sig av 1979/1980. På den svarta trumpodi-pelaren kunde man tidigare se en gigantisk panter. Men när trummisen Peter Criss fick sparken och ersattes av Eric Carr, som föreställde en räv, så valde man att byta ut pantern mot eldsflammor. Varför bytte man inte bara ut pantern mot en räv istället? Det är något som Carr Jam Beer har ställt till rätta genom att designa sin öl med en räv på trumpodiet precis som det borde ha sett ut 1980 under Eric Carrs första turné med Kiss.

Carr Jam – 21

Carr Jam – 21 är ett hyllningsprojekt till Kiss-trummisen Eric Carr till förmån för Barncancerfonden. Supergruppen består av kända musiker som Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies), Jolle Atlagic (Electric Boys, The Quill), Philip Shouse (Accept), Gustav Kronfelt, Spike (Quireboys), Jesper Lindgren (Velvet Insane), Ryan Roxie (Alice Cooper), Andreas Kleerup, Mats Levén (Vandenberg, Prins Svart), Martin Sweet (Crashdiët), Martin Ekelund (Bonafide) och Erwan Lengliné (graphics), med flera. Just nu jobbar de på ett fullängdsalbum bestående av 9-10 låtar, inklusive några Kiss-covers samt två låtar där Eric Carr skrev musiken men inte hann skriva klart texten.

Carr Jam 21

Carr Jam Beer är inte bara en klassisk ljus lager, utan den har också en intressant historia. Att designa ölet med en räv som ersätter pantern på trumpodiet är ett sätt att ställa allt tillrätta och hedra Eric Carrs minne. Carr Jam – 21 är ett annat sätt att hedra trummisen, där kända musiker samlas för att spela in musik till förmån för Barncancerfonden. Så nästa gång du ska köpa öl, varför inte prova på Carr Jam Beer och upplev smaken av nostalgi?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu