fbpx

Carlsberg Elephant 50 år

av | jan 17, 2010 | Smått och Gott | 2 Kommentarer

Carlsberg Elephant 50 år

av | jan 17, 2010 | Smått och Gott

 

Inspirerad av denna provning och det faktum att Carlsberg Elephant har gett svenska ungdomar huvudvärk och i många fall kräkningar under 50 år, var jag tvungen att prova Carlsberg Elephant. Det var ju en av de vanligaste ölen man ‘måste’ dricka när man åkte till Danmark som ungdom. Det fanns i Sverige på den tiden inte så stark öl att köpa på Systembolaget heller. 50 år sedan de lanserade den alltså. Jubileumet var i höstas någon gång. Tror inte jag druckit någon på de senaste 20 åren i alla fall förrän nu.

När den öppnas och hälls upp har den ett storbubbligt men fast skum. Färgen på ölen är lätt gulaktig. Doften innerhåller drag av sprit, malt, skogaholmslimpa och sötma. Smakmässigt är det bättre än vad jag minns den. Den är lite spritig, har lite malt smak och en kraftig plåtsmak. 

Den klassiska entrén till gamla Carlsberg i Köpenhamn

Anledningen till att den är bättre än vad jag minns borde vara att den numera är en helmaltsöl inte en majsöl som det var i min uppväxt. Nja, trots det någorlunda positiva i det hela lär det nog dröja ett 20 tal år innan det bli dags igen för en.

Pilsner.nu