Budvar och Mikkeller brygger tjeckisk lager

by | okt 5, 2023 | 3 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Tjeckiens nationella bryggeri Budvar ingår ett samarbete med danska hantverksbryggeriet Mikkeller. Tillsammans skapar de lagern ”Year of the Lager”, där traditionella tjeckiska bryggmetoder och ingredienser står i fokus.

Under året har Budvar en rad samarbeten med likasinnade bryggerier såsom Thornbridge i Storbritannien (Czech Mates) och Berlins BRLO (OK, Czech!). Dessa samarbeten syftar till att sprida uppskattning för tjeckisk lager, och att dela med sig av Budvars kunskap när det kommer till att brygga öl. ”Year of the lager”, en lansering i samarbete med Mikkeller, finns tillgänglig på utvalda marknader från och med den 27 september.

Namnet Year of the Lager syftar till ett löpande skämt som Mikkellers grundare Mikkel Bjergsø har haft med sitt bryggteam varje nyårsafton sedan 2018 – att följande år skulle vara året då världen började uppskatta ordentligt bryggd och mogen lager. Att det skulle vara ”lageråret”. Samarbetet ska ge en ökad uppskattning för korrekt bryggd lager. Budvar har med sina långa traditioner bryggt lager på samma sätt och på samma plats sedan 1895.

Year of the lager lanseras i limiterad upplaga om 440 ml sexpack i Systembolagets beställningssortiment den 9 oktober samt på fat på utvalda krogar runtom i Sverige. Pris 29,90 kr/ st.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

3 Comments

 1. Göran Thunberg

  Systembolaget släpper sina webbreleaser på torsdagar och jag kan inte hitta någon information alls om att Year of the lager (Budvar x Mikkeller) ska släppas idag den 9 oktober. Kan det vara så att de släpper ölen på systembolaget torsdag den 9 november 2023? Tryckfel?

  Hittar som sagt ingen information om detta någon annan stans än på Pilsner.nu, så svårt att kontrollera.

  Reply
  • Mauro

   Datumet kommer från deras pressmeddelande men det kanske inte stämmer. Dubbelkollar med importören. Tack

   Reply
   • Göran Thunberg

    Systembolaget har lagt ut ölen för beställning igår, den 17 oktober. /GT

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu