Brutal Brewing – The Raw Law Mango Sour

by | jul 6, 2018 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 

Tänk en korsning mellan en lager och en suröl smaksatt med tropisk nektar och du kommer ganska nära Brutal Brewings Mango Sour. Denna ingår i deras limiterade serie Raw Law som de brygger enligt de gamla renhetslagarna samt i det här fallet lägger till mango. Vörten har försurats med Lactobacillus Brevis innan kokningen och i koket har de sen slängt med lite Citrahumle för att få en lätt beska. Därefter har den jästs ut med skotsk alejäst och en massa färsk mango. Ölet är ofiltrerat och disigt i glaset och har en fin gyllengul färg.

 

Raw Law Mango Sour

Det doftar tydligt av malt, en doft jag snarast förknippar med en klassisk stor stark, samt lite mango och laktossyrlighet. Smaken är klart syrlig, det är oväntat mycket maltighet kvar för att vara en suröl och detta följs omedelbart upp av tropisk frukt. Mina associationer går i det här fallet till fruktnektar kombinerat med strävheten hos lite lätt omogen mango.  Kolsyran är finbubblig och diskret utan att kännas avslagen. Hade jag haft en god thailändsk sallad hade nog ölen gjort sig bra till. Att bara sällskapsdricka den är annars nästan att föredra.

Ölen släpptes på Systembolaget den 2 juli. Bor man i Stockholm finns den i ordinarie sortiment i Liljeholmen, PK-huset, Långholmsgatan, Torsplan, Flemminggatan och Nybrogatan. Det finns endast 3 000 flaskor att få tag i.

Artikelnummer: 33129-03

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Ulrika

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu