Brugs Bierfestival 3-4 Februari 2018

by | maj 3, 2018 | 0 comments

För fjärde året på raken så besökte jag Bruges Beer Festival, en festival som växer så det knakar varje år. Fortfarande lika bra utställare och öl men med ett ökande antal besökare, blir det trängre och trängre för varje år. Detta sker trots att de utökar ytorna för varje år.

 

Bruges Beer Festival 2018 - Panorama

Brugs Bierfestival Bruges Beer Festival

I år var det 11:e upplagan av Bruges Beer Festival som hålla första helgen i februari varje år. I år hade de tre olika ställen där det serverades öl det var dels i gamla rådhuset, dels i ett groteskt stort tält på Stora torget och det sista tältet var på ett annat torg ca 100 m från de andra två ställena. Fördelen med olika ställen är att folk rör sig hela tiden så det blir alltid rotation på platser vid bardiskarna och nackdelen är att om man vill prova två öl mot varandra är de aldrig på samma ställe.

Jag upplevde det även i år som om utställarna var mer stressade att sälja öl och hade mindre tid att stå och prata med folk, men det kan vara en vinkling som bara jag upplevde. Kan vara det att många av de jag försökte snacka med inte pratade engelska, och min franska tillåter att jag beställer vad jag vill äta och dricka samt lite mer, men inte att diskutera smaker ingående. Dock ökar även antalet besökare hela tiden och i år var det  88 olika bryggerier, över femhundra olika öl, tre olika lokaler för provning av öl och cirka 20 000 personer där. Allt detta på två dagar så man får dessvärre trängas lite.

Vi planerade som vanligt innan det öppnade och den planeringen gick åt skogen efter invigningsceremonin. Vi hade bestämt att vi skulle på en mat- och ölprovning som hölls på mässan (mer om det i separat inlägg senare) och den var vid helt fel tid för oss med avseende på planeringen vi gjorde av hur vi skulle äta, men det blev bra till sist i alla fall.

Jag är ju ingen ticker när det gäller öl men självklart vill man prova nya när man vet att de finns på mässan.

Slänger ut lite bilder från festivalen så ni får se lite hur det ser ut, och som ni förstår kan jag varmt rekommendera den

/Jonas H

Bruges Beer Festival 2018 - 12
Bruges Beer Festival 2018 - 11
Bruges Beer Festival 2018 - 14
Bruges Beer Festival 2018 - 10
Bruges Beer Festival 2018 - 15
Bruges Beer Festival 2018 - 16
Utställarförteckning Bruges Beer Festival 2018
Bruges Beer Festival 2018 Kanalen
Beer Wagon Bruges Beer Festival 2018
Vespa Bruges Beer Festival 2018
Keuken Brouwers Bruges Beer Festival 2018
De Keuken Brouwers Bottles Bruges Beer Festival 2018

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu