Boogoop

by | feb 15, 2012 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Skottat snö och belönar mig med en öl efter svettigt arbete. Gräver fram en flaska med Boogoop från Mikkeller & Three Floyds Brwewing Co, och den är bryggd på De Proefbrouwerij i Belgien.  Den är på 10,4 procent och passar perfekt efter ett snöskottningspass.

Ölen är ljust knäckfärgad och har ett fint småbubbligt cremefärgat skum på toppen. Den dör rätt snabbt men lämnar mycket fina slöjor kvar på glassidorna. Ser mycket inbjudande och aptitlig ut. Doften är stor och söt med massor av nyslaget gräs, lite fläder och honung samt lila sommarblommor i doften. Påminner mig faktiskt otroligt mycket om Hopslam . Samma sötma, gräsighet, blommighet och fyllighet, dock är den mycket ljusare till färgen. Smaken är helt annorlunda mot Hopslam. Den här är mjuk och len när man fyller upp munhålan med en klunk. En hög hög humlesötma och beska som fylls med lite knäckighet på slutet.

Oj vad enkel och snygg i sin komplexitet. Vetet i den gör den så len och den bara glider ner i klunk efter klunk och det finns inga spår av alkohol eller slutbeska nere i halsen. Den bara fyller din övre munhåla med en mycket mycket angenäm humlesmak, och lämnar en smak av libbsticka kvar i munnen efteråt. Dock är det en mycket liten kropp i den vilket är förvånande men det är nog så de ville ha den.

Shit att man bara fick tag på en flaska……..

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu