fbpx

Boogoop

av | feb 15, 2012 | 0 Kommentarer

Skottat snö och belönar mig med en öl efter svettigt arbete. Gräver fram en flaska med Boogoop från Mikkeller & Three Floyds Brwewing Co, och den är bryggd på De Proefbrouwerij i Belgien.  Den är på 10,4 procent och passar perfekt efter ett snöskottningspass.

Ölen är ljust knäckfärgad och har ett fint småbubbligt cremefärgat skum på toppen. Den dör rätt snabbt men lämnar mycket fina slöjor kvar på glassidorna. Ser mycket inbjudande och aptitlig ut. Doften är stor och söt med massor av nyslaget gräs, lite fläder och honung samt lila sommarblommor i doften. Påminner mig faktiskt otroligt mycket om Hopslam . Samma sötma, gräsighet, blommighet och fyllighet, dock är den mycket ljusare till färgen. Smaken är helt annorlunda mot Hopslam. Den här är mjuk och len när man fyller upp munhålan med en klunk. En hög hög humlesötma och beska som fylls med lite knäckighet på slutet.

Oj vad enkel och snygg i sin komplexitet. Vetet i den gör den så len och den bara glider ner i klunk efter klunk och det finns inga spår av alkohol eller slutbeska nere i halsen. Den bara fyller din övre munhåla med en mycket mycket angenäm humlesmak, och lämnar en smak av libbsticka kvar i munnen efteråt. Dock är det en mycket liten kropp i den vilket är förvånande men det är nog så de ville ha den.

Shit att man bara fick tag på en flaska……..

 

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu