Bellerose de Noël

by | dec 19, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Bellerose de Noël är en öl som delar hushållet hemmavid i två läger, där jag tyvärr är i minoritet. Men, eftersom det är jag som skriver så är det min tolkning som gäller…

Färgen är ljust bärnsten med dragning åt rött. Skummet nästan vitt, högt och fint men ganska kort.

BDN_1Doften är kryddig, jag tycker det känns som vitpeppar, men det finns mer där, behagliga jästiga toner, övermogna äpplen, apelsinskal. En aning parfym, möjligen blommig men i så fall är det åt rosenhållet. Munkänslan ganska kort, tydlig smak av apelsin, kryddor och jästtoner. Lätt beska och ganska söt. Behaglig och lättdrucken, men den får mig inte att joddla av lycka.  Damerna i huset (fru & svägerska) fick dela på resten av flaskan och de joddlade desto mer och tyckte den var mycket bra, så jag kan bara konstatera att om man vill bli poppis hos kvinnorna i jul ska man inhandla en sådan här och servera den innan eller efter julbordet  eftersom den är lite för klen för att kunna ge julmaten en match.BDN_2

Bolaget, nummer 11384, 750 ml, 7%, 54.90 kronor. Felstavad i deras sortiment, ”Bellerose de  Nöel”, och de hittar en massa smaker som jag inte för mitt liv kan känna. Det blir så ibland.

Nu ska jag ut i köket och se vad det blir av middagen för om inte annat så fungerar den väldigt bra som munlädersmörjning hör jag…
Slutomdöme: En god och trevlig öl, men sticker inte ut heller. Jag skulle inte bli ledsen att serveras den här, men den är inte mitt förstaval bland julölerna.cap_3_8

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Flygare Jonas

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse vi hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast jag är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än jag orkar prova, så intresset lär bestå

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu