Belgoträffen 2024

by | jan 18, 2024 | 0 comments

Belgoträffen 2024: En Ölskatt i Uppsala

Uppsala Hembryggareförening bjuder in ölentusiaster från när och fjärran till årets höjdpunkt – Belgoträffen. Under 2024 så sker träffen den 27e januari. Ett årligt evenemang som lyser upp vintermörkret och samlar passionerade hembryggare, volontärer och besökare i gemenskapen kring den belgiska ölkulturen. Arrangerat med omsorg och engagemang, utlovar Belgoträffen en omisskännlig smakresa genom världen av belgiska och franska öl. Belgoträffen blivit en tradition och uppskattad bland både hembryggare och besökare. Många har deltagit flera gånger och några har varit med på alla träffar sedan starten 2006. Med åren har Belgoträffen växt och senast tävlade ca 80 brygder och närmare 1000 personer deltog som bryggare, besökare och funktionärer. Parallellt med träffen sitter domarna och bedömer brygderna och resultatet av både folkets val och domartävlingen presenterar i slutet på dagen. Biljetterna brukar sälja slut innan evenemanget så passa på att köpa biljett innan det är för sent. Utöver Belgoträffen så arrangeras också en surölsträff i augusti. 

Biljetter och information

För att delta i Belgoträffen kan biljetter köpas via Tickster. Evenemanget äger rum den 27 januari 2024, på Fyrishov i Uppsala, hall C/D. Det är beläget cirka 1 km norr om Uppsala C, och vägbeskrivning finns på www.fyrishov.se.

Biljetter

Öppet för alla ölälskare

Belgoträffen välkomnar alla över 20 år att delta och utforska ett brett utbud av öl inspirerade av de belgiska och franska mästarna. För de som är nyfikna på hembryggning eller oerfarna inom belgisk öl är det ingen nackdel – tvärtom, du kommer att lämna evenemanget berikad med smaker och erfarenheter. Besökarna har dessutom privilegiet att vara domare i folkets val, där de får rösta på sina favoritöl.

Hembryggarna

För hembryggare och utställare är reglerna enkla: brygg något belgiskt eller franskt enligt typdefinitioner eller efter eget huvud och dela med besökarna och andra hembryggare. Deltagande brygder kommer att tävla i både folkets val och domartävling. Bryggarna delas upp i ”Lätta” och ”Tunga” kategorier, och medaljer kommer att delas ut i båda grupperna. En bryggare per brygd går in gratis, medan övriga behöver köpa biljett.

Tävlingsdetaljer för Hembryggare

Folkets val: Servera själv dina brygder från fat eller flaska. Rekommenderad volym: 12-20 liter. Tag med bryggprotokoll att visa för besökarna.
Domartävling: Lämna in två anonyma flaskor märkta med brygdnummer senast 10:00 på tävlingsdagen. Brygdregistrering sker elektroniskt senast fredag 19 januari på Belgoträffens webbplats.

Familjevänligt evenemang

Fyrishov, förutom att vara platsen för Belgoträffen, erbjuder även andra familjevänliga aktiviteter som äventyrsbad, simhall och bowling. Så medan ölprovningen är i full gång, kan även icke-ölprovande familjemedlemmar njuta av roliga aktiviteter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Mauro

Ölälskare, öldomare och matnörd. Älskar att kombinera öl och mat. Håller ölprovningar både online och fysiskt. Belgoholic och en pilsnerboi. Reser ofta runt i världen och dricker god öl! Instagram: a.pint.per.day

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu